Madách Színház Simon Kornél kommunizmus színész ájulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatvanas évek hangulatát idézi fel a Madách Színházban hamarosan bemutatásra kerülő Tanulmány a nőkről című musical comedy, amelynek színészei még nem éltek, vagy még kicsik voltak a gulyáskommunizmus éveiben. Ennek ellenére szerencsére csodás történeteket őrizgetnek ezekből az évekből!

Simon Kornél, a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar sikerfilm egyik főszereplője a '70-es évek második felében látta meg a napvilágot.

„Kisfiúként a Tesla lemezjátszókon bakelitlemezről a táncdalfesztiválok slágereit hallgattam. Ezeknek a daloknak még akkor is volt visszhangjuk, amikor én születtem, ezért nem idegenek számomra a darabban felcsendülő slágerek. Én még voltam kisdobos, piros nyakkendős úttörő, rajtitkár és kaptam kiváló munkáért jelvényt is. A darabban szereplő páromat, Polyák Lillát már csak kisdobosnak avatták fel. A legborzasztóbb élményem az, amikor az iskolai ünnepélyeken rendszeresen kiájult pár gyerek a sorból. Énektagozatos voltam, én egyszer egy kórustalálkozón dőltem ki, mert aznap nem ettem semmit."

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az öngyógyító Szerednyey Béla kissrácként seprűvel a nyakában gitározott.

"Van egy csomó 1960-70-es években játszott dal ebben a darabban, ami anyám, nagyanyám képét hozza elém. A kedvenc számom A drága bakter úr, a sorompót miért nem nyitja fel, a darabból viszont a Barna bőrű hableányt szeretem a legjobban, Psota Irén miatt, aki nekem a 'psotanyám'. Egy évben született anyámmal, sokat dolgoztunk együtt, és a mai napig feljárok hozzá, már ha megengedi. Ő erős individuum még 80 fölött is."

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Szulák Andrea először áll a Madách Színház színpadára. A színésznő elárulta, hogy mi hiányzik a legjobban neki ebből az időszakból.
"Szerettem ezt az időszakot, csak a gyerekkorom hiányzik belőle. Nyugalmas, kényelmes volt, kellemes és kiszámítható. A 1960-as években még egy lakóközösség sem hagyott senkit sem magára, ma már a nagy házakban nem ismerik egymást az emberek, nem is köszönnek. Mi gyerekek csak azt éreztük, hogy simán lemehettünk a játszótérre, nem kellett félni, sötétedés után egyedül haza tudtunk menni, figyeltek ránk más gyerekek szülei is. Ünnep volt, ha anyám tudott hozni egy kiló banánt, ma már zavar, ha a gyerekek kidobálják, ha egy kicsit barna."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.