Színésznőnek készült az ismert politikusnő, Kunhalmi Ágnes

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
MSZP Kunhalmi Ágnes politika light család politikus pár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu "A politikus is ember" című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatja be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Kunhalmi Ágnest, az MSZP elnökségi tagját, a párt oktatáspolitikusát.

Kunhalmi Ágnes színésznőnek készült, végül a politika színpadán talált rá arra a közönségre, amely szereplését, közéleti megnyilvánulásait hol tapssal, hol szavazattal jutalmazza. Aki személyesen is megismeri a fiatal politikusnőt, azt egészen biztosan lehengerli határozott, ugyanakkor kedves személyisége.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Kerestem azt a közösséget, amivel azonosulni tudok, azokat az embereket, akikhez közel érzem magam. Nem vagyok végletekig elfogult, nem hordok szemellenzőt, látom a hibákat is, de ezt a pártot tartottam a legjózanabbnak. Szegény szüleim, mindig csak egy telefonból értesültek, hogy éppen milyen pozícióban dolgozom, ők aggódnak a legjobban attól, hogy mi fog velem történni. Apám egy nagyon szigorú, racionális gondolkodású jogász, édesanyám egy érzelmi beállítottságú pedagógus, aki 40 évig dolgozott a szakmájában. Tény, hogy az ember az alapértékeit, a tartását otthonról hozza, a neveltetéssel kapja. Anyán keresztül, együtt éltünk az iskolarendszer problémáival, ismertük anya összes osztályát. Ma is előttem van, ahogy a hátrányos helyzetű gyerekekhez kereste a kulcsot, ahogy próbálta kihozni belőlük a legjobbat és az is, amikor idegileg teljesen kimerülten fogott neki dolgozatokat javítani. A pedagógia, a gyermekek nevelése, segítése alapvetően idegi munka. Nagy a mindenkori elvárás az iskolával szemben, miközben a szegénység minden tünete ott csapódik le. Hiszen a gyermekek maguk viszik az osztályba a társadalom problémáit."

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Általános iskolában még megtaláltam a saját világomat a vers- és mesemondásban. A drámatagozat nyitott és kreatív volt, de már akkor láttam, hogy nagyon merev az iskolarendszer. Képtelen alkalmazkodni a figyelmünket elterelő információk tömkelegéhez. Utáltam, hogy bemagoltattak velünk évszámokat és sohasem láttuk az eseményeket a maguk komplexitásában, azt, hogy miért törtek ki a háborúk, miért alakultak ki világgazdasági válságok. Ezeket akkor tanultam meg, amikor a gimnáziumban először kezdtek el velünk vitatkozni, előbb voltak arra kíváncsiak, hogy mit gondolunk és így hamar rávezettek minket arra, hogy bizony tanulni kell, ha érvelni akarunk. Gondolkodásra késztettek minket. Ha lenne egy iskoláskorú gyerekem, őt is a hagyományos állami iskolába íratnám be, attól függően, hogy hol lakunk és melyik a legközelebbi iskola. Az embernek bíznia kell az állami iskolarendszerben, nem megoldás, ha kimenekítjük a gyerekeket más alternatív iskolákba, ráadásul a szülők többsége ezt nem is engedheti meg magának. Az állami oktatás színvonalán kell emelni ésszerű, követhető változtatásokkal, együttműködéssel és korszerű, friss gondolatokkal" – magyarázta Ági, aki gondolataiban, világlátásában sokkal idősebbnek tűnik a koránál, pedig csak 31 éves.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Biciklivel járok be dolgozni a XIII. kerületből, végigtekerek az Andrássy úton. Szeretek kerékpározni, nincs autóm, és egyébként is formában kell tartanom magamat, ezért futni is szoktam. Most épp megfáztam, a nézők is láthatták a tévében, hogy beteg vagyok és amikor beértem a pártházba, meglepetésként várt egy doboz C-vitamin, amit a sarki patikus küldött ajándékba .Több ilyen figyelmességgel találkozom, ami rengeteg energiát ad a mindennapokban.

Schmuck Andor nagy lábon élő, nagycsaládos politikushttp://www.life.hu/bulvar/20140314-schmuck-andor-nagylabon-elo-nagycsalados-politikus.htmlA Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Schmuck Andort, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnökét.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huGyurcsány Ferenc főzéssel lazíthttp://www.life.hu/bulvar/20140306-gyurcsany-ferenc-fozessel-lazit.htmlA Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Gyurcsány Ferencet, egykori miniszterelnököt, jelenleg a Demokratikus Koalíció elnökét.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huJógával lazít a belügyminiszterhttp://www.life.hu/bulvar/20140218-pinter-sandor-belugyminiszter-jogaval-lazit-es-teniszezik-es-sportol.htmlA Life.hu "A politikus is ember” című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Pintér Sándor belügyminisztert!TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.