Íme VV Teo új tölteléke

Fotó: Nánási Pál/rtlklub.sajtoklub.tv -
VV Teo ValóVilág6
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon mi a kiesett villalakó, VV Teo kedvenc szava, amit képes volt 40 perc alatt 17-szer kimondani? Eláruljuk!

Nem a magas intelligenciájuk miatt szeretjük a villalakókat, de arra már mi is felkaptuk a fejünket, amikor folyamatosan ugyanaz a töltelékszó szaladt ki VV Teo száján a villában, majd az azt követő párbajon. VV Teo kedvenc szava az "igazából" ! Kollégánk a vasárnapi adás első részében már felfigyelt a lány gondolatait folyamatosan kísérő szóra, de csak a stúdióban zajló párbaj során kezdte el strigulázni, hányszor hallja azt. Negyven perc alatt 17-szer szaladt ki Teo száján, változatosságképpen jó pár „úgymonddal" megspékelve. A villalakók közül nem csak Teo használja ezt a töltelékszót, szinte mindenki hozzáteszi egy jó párszor valamely magasröptű gondolatához.

Fotó: Nánási Pál/rtlklub.sajtoklub.tv

Töltelékszavak

Spontán, „folyamatos" beszédünket a legkülönfélébb megakadásjelenségek kísérik. A néma és kitöltött szünetek, ismétlések, töltelékszavak, grammatikai hibák, téves szótalálások, változtatások, hangnyújtások, téves kezdések, nyelvbotlások stb. mind a beszédtervezés és a beszédkivitelezés összehangolatlanságának következtében jönnek létre. A beszédben megjelenő megakadásokat általánosságban olyan jelenségekként határozhatjuk meg, amelyek megtörik a beszéd folyamatosságát, és nem tartalmaznak további információkat a közlés tartalmára vonatkozóan (Fox Tree 1995).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.