gyengeség tánc tájékozódás Máté Krisztina Szombat esti láz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Máté Kriszta egészen más arcait is láthatjuk a Szombat Esti Láz kezdete óta, az évek óta kialakult erős nő imidzsén a tánc sokat változtat, de azt a gyenge pontját, amitől megláttuk benne az olykor kissé bohókás, fiatal nőt, eddig nem fedte fel.

Sohasem gondoltuk volna, hogy Máté Krisztának komoly gondja van a tájékozódással. Egyszerűen fogalma sincs, hogy melyik a jobb és bal irány, ha hirtelen rákérdeznek. Problémájának magyarázata is van.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Keresztdominancia

A dominancia az egyik oldali szem- kéz- fül- láb használatának az előnyben részesítése, az egyik oldali szerv jobb teljesítménye, gyorsabb észlelése, gyorsabb reakciója, nagyobb ügyessége és ereje.


A fejlődés egy adott pontján az idegrendszer „dönt” arról, hogy a jobb oldali, vagy a bal oldali agyfélteke vegye át az irányítást a különböző testrészek, érzékszervek működése felett. A bal agyfélteke uralkodása esetén, az ember jobb oldala, a jobb agyfélteke irányítása esetén a bal oldala lesz az ügyesebb, erősebb, gyorsabb.(Gekkonet.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.