Kiderült, ki váltja Gesztit az X-Faktorban

X-Faktor mentor blues Geszti Péter RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mosogatófiúból lett díjnyertes blueszenés, Szűcs Gábor ül be Geszti Péter helyére az X-Faktor következő szériájában.

Egy szál gitárral, egy bőrönddel és ezerháromszáz dollárral, vagyis 270 ezer forinttal a zsebében vágott neki tíz évvel ezelőtt Amerikának Gábor - ahogy ott ismerik, Little G Weevil - hogy valóra váltsa álmát. Volt, hogy napi néhány dollárból tengette életét, és még ételre is alig volt pénze.

"Meglepődtem, amikor megkerestek az RTL Klubtól, de örömmel mondtam igent" – mesélte a Blikknek a zenész, aki Atlantából repült Budapestre, hogy megkezdhesse mentori feladatait, és felkészüljön a műsorra.

"A tapasztalataimat mentorként is tudom majd kamatoztatni, hiszen sokat küzdöttem, így át tudom érezni a jelentkezők helyzetét" - folytatta a zenész, aki pontosan tudja, milyen szinte a nullából karriert építeni.

2011-ben Gábor lemeze Amerikában már a tíz legjobb bluesalbum listájára került, 2013-ban pedig megnyerte az International Blues Challenge versenyt.

A műsor kreatív producere, Herman Péter örül, hogy a mentorok között ismét olyan arcot láthat, akinek nemzetközi tapasztalatai vannak.

"Az X-Faktor eddigi történetében fontosnak tartottuk, hogy egy olyan ember is legyen a mentorok között, aki túllát a magyar könnyűzenei élet keretein. Malek Miklós ezt képviselte az első három évadban, Geszti Péter távozása után pedig újra lehetőségünk volt egy ilyen formátumú zenészt keresni. Azok a nézők, akik még nem ismerik Little G Weevilt, egy igazán izgalmas mentorral találkozhatnak, fogadják őt sok szeretettel!" – mondta Herman Péter.

Most úgy tűnik, a másik három mentor személyében nem lesz változás, ám ezt cáfolják azok a hírek, amelyek szerint teljesen új ítészgárda áll össze az őszi tehetségkutatóra. Néhány hete mi is eljátszottunk a gondolattal, hogy kik lehetnének a zsűritagok között, erre jutottunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.