R. Kárpáti Péter a halállal foglalkozik

2014.07.21. 07:12

Két évvel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy a Berényi Andrást alakító színészt 14 év után kiírják a Barátok köztből. A színész azóta a halál kérdésével foglalkozik.

R. Kárpáti Péter anno nem leplezte csalódottságát, hogy búcsút kellett mondania a sorozatnak. Ma már elmondása szerint túllépett a múlton, és csak a jövőre koncentrál. Új elfoglaltságokat keresett, melyek betölthetik a szereppel megszűnő űrt. A halállal foglalkozik.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

"A kollégáimmal azóta is tartom a kapcsolatot, és sokukkal már évek óta jó barátságot ápolok. Én örülök annak, hogy olyan projekteken tudok dolgozni, amik igazán érdekelnek, és ezzel sokat adhatok az embereknek. Az ismeretterjesztés számomra hasonlóan fontos, mint a szórakozatás" - árulta el Péter.

A színész új vizekre evezett, és jelenleg egy dokumentumfilmet forgat a halálközeli élményekről, mely mély gondolatokkal és szakértők bevonásával lesz teljes. Az ötvenperces sorozatokból álló film levetítéséről már folynak tárgyalások különböző tévécsatornákkal, de addig is rengeteg előadást tervez, hogy minél többen ismerkedjenek meg a témával.
„A film nem ezoterikus, és nem vallási vonalon, hanem tények alapján készül. Van egy érdekes jelenség, melyet az egész világon ismernek és számon tartanak. Ez a halálközeli élmény, mely egy nagyon érdekes témakör, és ennek bemutatását tűztem ki magam elé."

 

R.Kárpáti Pétersorozathalál