Mikrochipet ültetnek Schumacher agyába

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura -
síbaleset műtét Michael Schumacher professzor mikrochip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudni, hihetünk-e a hírnek, mindenesetre egy horvát lap arról számol be, hogy két zágrábi idegsebészt kért meg Schumacher családja, segítsenek az egykori világbajnok felépülésében. 

Európa-szerte súlyos balesetet szenvedett, reményvesztett emberek, illetve azok családtagjai keresik meg a zágrábi Dubrava kórház idegsebészeit, Darko Chudyt és Vedran Deletist, hogy az általuk kifejlesztett mikrochip segítségével újra mozogni, járni tudjanak. A Jutarnji list című horvát napilapnak dr. Darko Chudy arról beszélt, hogy Schumacher családja is felvette velük a kapcsolatot.

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A műtétre még Schumacher hazaszállítása előtt sor kerülhet, a mikrochip segítségével pedig nagy esély van arra, hogy a pilóta újra járni is beszélni tudjon. Az is szóba került, hogy a sportoló nemsokára egy speciális kerekesszéket kap, amit a szájával tud majd irányítani.

"Szerencse, hogy a baleset után nagyon gyorsan kórházba került Schumacher és kiváló ellátást kap azóta is. Egészen biztos vagyok benne, hogy fel fog gyógyulni" - nyilatkozta a professzor.

Csodamódszer vagy utolsó szalmaszál?

A világhírű kutatópáros mikrochipje működésének - állítólagos - lényege, hogy az agyba beültetve a sérült központokat stimulálja, s egy idő után újra működésre kényszeríti. Évente közel ezer beavatkozást végeznek el, elmondásuk szerint kiváló eredménnyel. Ha hinni lehet a híreknek, a közelmúltban három lebénult horvát fiatal kezdett el újra mozogni a két kutató módszere segítségével. A chip egyébként nem marad az agyban örökre, a gyógyulás után eltávolítják azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.