Pataky Attila kiakadt

Forrás: facebook/Edda Művek -
támogatás Edda pénz anyagiak Pataki Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zenész szerint hatalmas összegtől esett el zenakara, -írta a Bors - így nem igazán elégedett a Nemzeti Kulturális Alap döntésével. 

Többszáz millió forint támogatás sorsáról döntött nem olyan régen a Nemzeti Kulturális Alap - a minap hozták nyilvánosságra a Zenei Kollégium pályázatán nyert összegeket - és bár sokan valószínűleg örömmel fogadják a számukra megítélt kisebb támogatást is, Pataky kiborult és perpatvart csapott.

Pataky Attila Forrás: facebook/Edda Művek

"Most legyek boldog? A saját pénzünket kapjuk vissza – vagyis még azt sem – más jogcím alatt, mint ahogy elvették. Ennél sokkal többet vettek el tőlünk és másoktól is, az összeg szerintem összesen olyan nyolcszázmillióra rúghat. Csak megjegyzem, hogy a szerzői jog­védőkhöz is pályáztam, de egyetlen fillért nem nyertem negyven év zenélés után." - háborgott a zenész a Bors munkatársának.

A zenei alkotók támogatásra szánt pénzek el­osztásáról szakmai zsűri döntött. Figyelembe vették az adott előadó zenei életben végzett tevékenységét, és azt is, hogy az ebből adódó jogdíjakkal ő maga hogyan növelte az állami bevételeket.

Pataky Attila és zenekara 2,6 millió Ft-ot kapott. A legkisebb odaítélt támogatást, hatvenezer forintot Csernus Szilvia kapta dalszövegírásra, a legmagasabb összeget, 2,8 millió Ft-ot, Dubrovay László Jánosnak ítélték komolyzenei munkásságának támogatására.

Pataky Attila kiszámolta: 5 millióval lóg neki a bankjahttp://www.life.hu/bulvar/20140707-pataky-attila-az-edda-frontembere-5-millio-forintot-var-vissza-bankjarol-a-devizatorvenynek.htmlAz Edda frontembere úgy gondolja, végre fellélegezhet, mert a kormány devizahiteleseket segítő törvénye kapcsán csökkenhet a törlesztőrészlete.TV + Bulvár--Isteni sugallat vezette Pataky Attila kezét http://www.life.hu/bulvar/20140610-pataky-attila-isteni-sugallat-hatasara-keszitett-tetovalast-kicska-lacinak.htmlPataky Attila különleges meglepetéssel készült az Edda basszusgitárosa számára. Isteni sugallat segítette benne.TV + BulvárOrigoGyászol Pataky Attilahttp://www.life.hu/bulvar/20140703-pataky-attila-az-edda-enekese-gyaszolja-edesanyjat.htmlElhunyt Pataky Attila édesanyja. Az énekes éppen a 63. születésnapja előtt vesztette el az idős asszonyt. Az énekes mamája 91 éves volt és combnyaktöréssel került kórházba. TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.