videóüzenet fogyatékkal élők Kasza Tibi zenész humor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes fontos üzenettel fordult rajongói felé, miután úgy döntött, őszintén beszél a gyakran gúnytáblaként használt testi adottságáról, a kicsit előreugró álláról.

Az üzenetben hangsúlyozta, hogy az, amin előszeretettel viccelődnek mások, az csontfejlődési rendellenesség, és csak komoly és igen fájdalmas műtéttel lehetett volna, lehetne megváltoztatni. "Én a fájdalmas műtétek helyett úgy döntöttem, vállalom magam, úgy ahogy vagyok."

Forrás: TV2

Az üzenetben azonban nem csak saját kálváriájáról beszélt. Úgy érezte, felelőssége van abban is, hogy saját tapasztalatai mentén szóljon azok érdekében is, akik hasonló módon kénytelenek megélni a környezet gúnyolódását olyan testi vagy egyéb jellemző miatt, amiről nem tehetnek. Akik - ahogy Tibi fogalmazott - "a gúnyolódás miatt a sebészkés alá menekülnek."

"Ha nem vesszük elejét a dolognak, akkor az is előfordulhat, hogy belekiabálnak egy siket kislány fülébe és azon mulatnak, hogy nem hallja, amit mondanak neki" - mutatott rá a problémára Kasza Tibi a Facebookon szélsebesen terjedő üzenetben.

A megszólalás apropója pedig (bár nem emelte ki a pontos előadást vagy műsort) azok az utóbbi időben látott paródiák voltak, amelyben előszeretettel űztek csúfot állából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.