Tibi bácsi visszatért eredeti szakmájához

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
dj Dévényi Tibor kabaré
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dévényi Tibor 1965-ban egy paródiával nyerte meg a Ki mit tud?-ot, majd miután felvették a Színművészti Főiskolára, abbahagyta a parodizálást. 49 év után ismét másokat utánoz a rádióban.

Tibi bácsi az 1970-es években az egyik első magyar disc jockey-ként és a Lemezlovas című zeneszámával vált közismertté. Azóta DJ-ként lubickol a népszerűségben. 67 évesen ismét rádiózni kezdett, mégpedig kabaré műfajban.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu


„ A vér nem válhat vízzé, nagyon nagy dolognak tartom, hogy színészként és parodistaként térek vissza a kabaré műfajába, és hol máshol, mint a Kossuth rádióban. Ez az én come backem. Az első adásban Kellér Dezső, Buga doktor, Kabos Gyula hangján szólaltam meg, a másodikban Kádár Jánost és Cseke Lászlót utánzom a a Szabadeurópa Rádióból, és még énekelni is fogok. Utoljára akkor beszéltem közismert emberek hangján, amikor a Metro, Illés, Omega együttes állandó műsorvezetője voltam, de ez nem mostanában volt" - nevetett Tibi bácsi, aki szerint a retro örök.
„Öröm számomra, hogy még mindig sokfelé hívnak zenélni, gyakran valamelyik retro sztárral közösen, mint Csepregi Éva. Szerencsére bírom még a pörgést, de az utazást már nem annyira. Egy buli után két nap pihenésre van szükségem, közel a 70-hez a regenerálódás már nem megy olyan könnyen, mint egykor" – tette hozzá a fiatalosan öltöző DJ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.