Játék határok nélkül: Geszler Dorottya várandósan vezette a műsort

műsorvezető Geszler Dorottya Játék határok nélkül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azonnal Geszler Dorottya ikonikus arca jut eszünkbe, ha a Játék határok nélkül című televíziós show-ról van szó, amely 1993 és 1999 között futott a TV1-n. Információink szerint most, hogy az MTVA új évaddal jön, a gyártó stábnak is eszébe jutott Dóri, de végül az MTVA saját arcai közül választott műsorvezetőt.

Geszler Dorottya vezetésével indult a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb vetélkedője, amelyben különböző országok résztvevői mérték össze a tudásukat az ügyességi sportszámokban.

Forrás: Facebook/Geszler Dorottya hivatalos oldala

„Mivel az első müsorvezetője voltam, és talán én vezettem a leghosszabb ideig, így nem meglepő, hogy az embereknek eszébe jutok róla.1993-ban egyedül kezdtem és két évig nem volt társam, utána csatlakozott hozzám Gundel Takács Gábor. Nagyon élveztem, minden újszerű volt, mert nem ismertük ezt a játékot, amibe Magyarország csak évekkel később szállt be. Mindig jó csapat jött össze, akkor még csak civilek versenyeztek, közismert emberek, celebek nem. A kiválasztott városokban tartották a válogatókat úgy, hogy azt sem tudták, milyen játékokban kell helytállni. Sportolókat, erős embereket keresgettek, nem lehetett tudni, hogy úszni, mászni, egyensúlyozni kell majd. Az első években több külföldi helyszínen folytak a játékok, csak később vezették be, hogy egy-egy országban forgatták le az egész sorozatot" - emlékezett vissza Dorottya, aki rengeteget utazott.

„Az első két évben becsomagoltam, elutaztam, 5 napot forgattam, hazajöttem, kicsomagoltam, becsomagoltam, majd irány az új helyszínre. Ezek a napok nem mindig voltak felhőtlenek, ahogy megérkeztünk, már a játékok kezdete előtt vettük fel az összekötő szövegeket, kerestünk hozzáillő, aktuális helyeket, várat, folyót. Gyakran hajnalig dolgoztunk. Több napig ugyanazt a ruhát és sminket viseltem, hogy ugyanazt a látványt tudjuk adni a nézőknek. Nem volt saját sminkesem vagy fodrászom, a kocsiban sminkeltem. Mindig tartottak egy főpróbát, ahol elmagyarázták és bemutatták a játékot, másnap pedig kezdődött a felvétel. Ott is adódtak meglepetések, a műsorvezetőnek is részt kellett vennie egy feladatban. Választhattam, de mindig olyat szerettem volna, ami csak kicsit nehéz, hogy ha elbénázom, nehogy miattam kapjon mínusz pontot a csapat. Értek meglepetések, időként úgy nehezítették a feladatot, hogy nem is szóltak előtte. Például fellocsolták a futópályát olajjal, vagy csak élesben derült ki, hogy jéghideg volt a víz, amibe belelógattak" - emlékezett vissza Dorottya, aki kislányával a pocakjában vezette az egyik adást. Laura ma már 18 éves elmúlt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.