Nem felelnek meg a versenykiírásnak A Dal 2015 énekesei? - Zenészkörökben ezt állítják

Bogi Gájer Bálint A Dal 2015 verseny énekverseny Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiakadtak a zenészek a 2015-ös Dalra nevező ismeretlen énekesek miatt. A dalverseny zsűrijét azzal vádolják, hogy túlságosan elfogultak néhány olyan énekessel szemben, akik nem lennének a odavalók, azaz nem felelnek meg a nevezési szabályzatnak.  

"A Dal 2015 nem tehetségkutató műsor. Olyan előadók jelentkezését várjuk, akiknek már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele, és olyan új dallal tudnak pályázni, amelyik méltó akár a nemzetközi megmérettetésre is" - nyilatkozta a versenykiíráskor Vajay Zsófia, az MTVA Szórakoztató Műsorok Főszerkesztősége kiemelt szerkesztője.

Az azonban többeknek szemet szúrt azonban, hogy néhány olyan énekes is ringbe szállhat a részvételért az Eurovíziós Dalfesztiválon, akik nem felelnek meg a versenykiírásnak, amely szerint csak olyan énekes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rá­dió-, illetve televíziófelvétele.

"Szörnyen bosszant, hogy Szakács Gergő vagy akár Péter Barbara átmehetett a rostán. Ők csupán a szabályok megerőszakolásával lehetnek ott a legjobbak közt, elfoglalva azok helyét, akik igazán odavalók. Ez nem tehetségkutató" – nyilatkozta a Borsnak egy zenész, amelyre Barbara menedzsere a következőképpen reagált: "A hivatalos eredményhirdetés ugyan csak hétfőn lesz, annyit elárulhatok, hogy Barbara minden krité­riumnak megfelel. Számtalan albumon hallható a hangja, hiszen ő Zorán vokalistája. Sehol sincs feltüntetve a pályázati feltételek között, hogy a lemeznek az ő neve alatt kell futnia. Azonkívül a Voice-ban korábban már láthatta Barbit az egész ország".

Az alábbi videón Gájer Bálinttal énekel duettet:

A pletykák szerint Wolf Kati, Bogi, Gájer Bálint és Tóth Vera már biztosan bekerült a 2015-ös A Dal című műsorba. A résztvevők névsora ugyan hétfőtől lesz hivatalos, a zenésztársadalomban már nyílt titokként kezelik az eredményt.

Az MTVA sajtóosztályától a Bors azt kérdezte, hogyan derülhetett ki a lista idő előtt, illetve szerintük Szakács Gergő és Péter Barbara maradéktalanul megfelel-e a kiírási szabályzatnak. " A harminc bejutott előadó kilétét a későbbiekben ismertetjük, ezek az információk csak találgatások. Az MTVA idén is szigorúan átvizsgálta a beérkezett pályaműveket a kiírás alapján. Az a harminc előadó, aki bejutott a dalversenybe, biztosan megfelel ezeknek a kritériumoknak" – közölték.

X-Faktorossal kavar Palvin Barbi?http://www.life.hu/bulvar/20141206-palvin-barbi-az-x-faktor-spoon-zenekaranak-mikijevel-bulizott.htmlMarcit és Barbarát szombaton látták összegabalyodni az egyik belvárosi szórakozóhelyen. Sőt, a topmodell és Miki egy taxiba szállt be.TV + Bulvár--"Soha nem bántottam a volt feleségemet" - Demcsák Zsuzsa férje megszólalhttp://www.life.hu/bulvar/20141206-demcsak-zsuzsa-ferje-jozsef-azt-allitja-soha-nem-bantotta-volt-feleseget.htmlDemcsák Zsuzsa volt férjéről túl sokat nem lehet tudni, amennyit igen, azt is csupán a műsorvezetőnő vallomásaiból. József most valamiért úgy érezte, neki is el kell mondania a saját verzióját. TV + BulvárFotó: Szabó Gábor - OrigoX-Faktor-para: Alföldi lett Tóth Andi mumusahttp://www.life.hu/bulvar/20141203-az-x-faktorban-szikora-robert-mentoraltja-toth-andi-retteg-alfoldi-roberttol.htmlSzikora Róbert fiatal mentoráltja úgy érzi, bármit tesz, Alföldi Róbertnek soha nem tud igazán megfelelni. TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.