Vastag Csaba az X-Faktorról: "Versenyzőként nem kell mindenkire hallgatni"

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence -
győztes élő show interjú Vastag Csaba Little G Weevil RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vastag Csaba 2010-ben nyerte meg az X-Faktort és karrierje azóta törtelenül ível felfelé. Interjút sem könnyű vele egyeztetni. Közeledünk az idei verseny fináléjához, így Csaba arról is mesélt, mi kell ahhoz, hogy valaki megnyerje a show-t.

Az nem kérdés, hogy Vastag Csabában benne van az X-Faktor. Karrierje négy éve töretlen, imádja a közönség, ő pedig mindig hangoztatja, hogy a rajongóknak köszönhet mindent. Öröm volt hallgatni őt, amikor a versenyről beszélt.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Milyennek látod az idei évadot, figyelemmel kíséred az élős show-kat?

Igyekszem követni az X-Faktor idei szériáját. Mivel szombaton esténként fellépéseim vannak, általában másnap videóról nézem vissza a srácokat. Az idei mezőny különösen erős. Mivel mindenki teljesen más egyéniség, beleértve a csapatokat is, ezért nem emelnék ki senkit, mert úgy gondolom, nem lehet összehasonlítani őket.

Az előző évadhoz képest tapasztaltál változást a műsorban?

Idén voltak strukturális változások a szabályokban, az évek alatt a mentorok is változtak és a műsorvezetők is. Természetesen ezek hatottak a show-ra, mert a frissítés, a változás a nézőket is még kíváncsibbá teszi. Remek fordulat volt, hogy idén a mentorok választhatták ki, melyik kategóriát szeretnék mentorálni, az pedig, hogy lett egy tiszta lapos versenyző, aki az első élő show-ban jutott tovább, nagyon izgalmassá tette már az elején az X-Faktort.

Mit szólsz az új mentorhoz, Little G Weevilhez?

Találkoztam már G-vel és nagyon örülök, hogy ő a lett az egyik mentor. Little G Weevil professzionális zenész, akinek helye van egy ilyen tehetségkutató showban. Szerintem őt az is különlegessé teszi, hogy külföldön muzsikál, ezért külső szemként és más szemszögből tudja megközelíteni az énekesek produkcióját vagy mentoráltjai munkáját.

Hamarosan a fináléjához érkezik az X-Faktor. Te mikor érezted, esélyed van arra, hogy megnyerd a tehetségkutatót?

Sosem gondolkodtam ezen, mert nem ez volt a fontos számomra. Lépésről-lépésre haladtam. Minden egyes adásban a dalomra és a produkciómra koncentráltam, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.

Mit tanácsolnál annak, aki nyerni akar?

A munkát nem lehet megúszni, de az énekesek keményen is dolgoznak, sok energiát fektetnek abba, hogy a lelküket a közönség elé tárják. Fontosnak tartom, hogy saját magukat adják. Sok véleményt, sok kritikát hallanak ezekben a hetekben, de meg kell tanulniuk kiszűrni azt, ami előre viszi őket és nem kell mindenkire hallgatni. Nekem Nagy Feró volt a mentorom, mindig figyeltem a tanácsaira, mert ő volt az, aki meghatározóan fontos dolgokra hívta fel a figyelmem.

Ennyi év távlatából, ha visszagondolsz, milyen érzések jutnak eszedbe az X-Faktorról?

Az X-Faktor egy nagy család. Aki egyszer belekerül ebbe a családba, az megérti, milyen szerepelni az ország kedvenc tehetségkutatójában. Nem tudnám elmagyarázni, milyen érzés benne lenni az X-Faktor varázslatos világában, és hétről-hétre élőben megmutatni magadat a közönségnek. Annak idején olyan belső utazásban volt részem, amit minden embernek át kellene élnie.

A karriereddel mi a helyzet, mivel foglalkozol mostanában?

Nemrég jelent meg a nagylemezem, ami platinalemez lett. Előtte jelent meg a koncert dvd-m, aminek a filmanyagát március 1-jén forgattuk a teltházas, Syma-csarnokban rendezett koncertemen. Emellett folyamatosan koncertezem és megpróbálok az ország legeldugottabb részeibe is eljutni, és énekelni az embereknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.