Szabó Ádám vitte a prímet - újabb 6 továbbjutó A Dalban

Szabó Ádám A Dal énekverseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szabó Ádám számára szerencsésen alakult a szombat este - ő kapta a legtöbb pontot a zsűritől, így biztos a helye a középdöntőben. 

A zsűri döntése alapján Szabó Ádám, Oláh Gergő, Ív, a Pankastic!, valamint Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo, a tévénézők szavazataival pedig a New Level Empire jutott tovább a szombati második elődöntőből a középdöntőbe A Dal című showműsorban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén. Az elődöntő eseményeről bővebben a Quart-on olvashatsz.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Az X-Faktor énekeséért, Ádámért egykori mentora, Tóth Gabi is nagyon szorított - az énekesnő a közösségi oldalán is arra bíztatta követőit, szavazzanak Ádámra. ,,Drága Fiam is versenyben van a Dalban!! Hajrà Szabò Àdàm!!!" - írta Instargram oldalán a fiatalabbik Tóth-lány.

A harmadik elődöntőt február 7-én rendezik, és ebből is hat dal jut a két középdöntőbe, amely február 14-én és 21-én lesz. A Dal február 28-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 351 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.