Harsányi Levente játékszenvedélyéről vallott: "Először csak kisebb összegeket dobáltam be, majd egyre többet"

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
MTVA játékszenvedély műsorvezető Harsányi Levente százezer A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekkel ezelőtt százezreket játszott el szerencsegépeken Harsányi Levente, aki most őszintén beszélt erről a problémás időszakról.

Levi úgy döntött, azért mesél a saját rossz példájáról, hogy segítsen másokon. A Dal műsorvezetője tudja, milyen a játékszenvedély és akár családokat tehet tönkre, ha valaki nem tud ellenállni a csábításnak – írja a Blikk.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Nem volt még családom, magányosan éltem. Lejártam egy közeli sörözőbe. Először csak kisebb összegeket dobáltam be, majd egyre többet. Volt azután egy pont, amikor éreztem, innen nincs tovább, az volt az utolsó csepp, amikor tényleg nagyon sokat veszítettem. Több százezer forintot. Hirtelen rájöttem, nincs ennél fölöslegesebb időtöltés. Számomra nem a gyors meggazdagodás volt a fontos, hanem a sikerélmény. Persze ez is átverés. Hiszen nem lehet nyereséges egy olyan dolog, amit számítógépek irányítanak" – mesélte Levi, aki azon kevesek közé tartozik, akiknél az észérvek beváltak.

„Egyszer egy kaszinós ismerősöm mesélte, hogy statisztika készült arról, milyen arányban viszik vissza a játékosok a megnyert összegeket. Kiderült, 140 százalékban. Nemcsak a megnyert pénzüket játsszák el, hanem még pluszban is. Én szerencsés vagyok, hogy nem veszett oda a házam, vagy teljesen nem mentem tönkre anyagilag. Időben kiszálltam" – magyarázta a műsorvezető. „Vettem egy saját játékgépet, így ha játszani akarok, szimplán lemegyek az alagsorba. Nem pénzzel működik, kulccsal és kreditekkel játszom" – mosolygott az egykori játékfüggő.

Játékfüggőség

A Life.hu cikkéből megtudhatod, milyen az, amikor valaki rákattan a játékok világára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.