Repülőgép-vezető lett Cooky

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub -
Music Fm vezető vizsga Cooky repülőgép drága millió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rádiós valóra váltotta álmát: pénteken letette a hetedik engedélyhez szükséges utolsó vizsgát, és immár megkaphatja a CPL-t, azaz a kereskedelmipilóta-szakszolgálati engedélyt.

A Music FM műsorvezetőjéről már régebben kiderült, hogy rádiós pályafutása után pilótaként szeretne dolgozni. Cooky most végre igazán a fellegekben érezheti magát, ugyanis 8 év után nagyrepülőgépeket vezethet - írja a Blikk.

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

„Évekkel ezelőtt úgy álltam neki, hogy mindenképpen Boeinget akarok vezetni, és hamar kiderült, érzékem van a repüléshez, jól tudok egyszerre több dologra figyelni, bár rádiósként ezzel régóta tisztában voltam. Rengeteget tanultam, és egy csomó tanfolyamot elvégeztem, hogy mind a 15 tantárgyból le tudjak vizsgázni a repülésmeteorológiától kezdve a légijogon át a hajtóműismeretig. Több mint 235 órát repültem, pedig 200 is elég lett volna. A múlt héten szinte mindennap vezettem a kétmotoros Diamond 42-es gyakorlógépet, és az 540 kilométeres repülést is teljesítettem" – mesélte Cooky, aki nem tagadta, ez bizony drága mulatság volt. Hozzávetőleg 14 millió forintot fektetett a vizsgáiba, de nem bánta meg az anyagi ráfordítást.

„Ez bizony ennyibe kerül! 12 millió alatt nem lehet megúszni, mert a 170 milliós gépen minden tanóra drága, a tanfolyamokról nem is beszélve, de a legolcsóbb tankönyv is legalább 10 ezerbe kerül. Az sem ritka, hogy valaki 17-18 milliót fizet érte" – vázolta a Music FM műsorvezetője, aki azért nem szeretne az éterből kirepülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.