Haumann Péter: "Akaratlanul is a színészet felé terelgetem az unokáimat"

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
unoka Nemzet Színésze Haumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen türelemmel játszik unokáival a Nemzet Színésze, Haumann Péter. Ő az a nagypapa, akire minden kisgyerek vágyik. Képes órákat ellenni a kicsikkel, kifejezetten a kreativitásra helyezve a hangsúlyt a közös időtöltésnél.

Háromból két gyereke, Petra és Máté is követte a színészt a pályán, és úgy tűnik, unokáit is sikerül megfertőznie a színészettel.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Szívesen játszom Rozival és Bellával. Az ember nem leereszkedik a gyerekekhez, hanem felemelkedik velük. Valójában a szerepjátékokat szeretem a legjobban, annak idején a kisgyerekeimmel is ez volt a kedvencünk. Emlékszem, amikor a szoba közepén raftingoltunk. Leterítettünk egy szőnyeget, zubogókon mentünk át, és előfordult, hogy amikor valaki beleesett, utána úsztunk. A gyerekek nagyon komolyan át tudták élni ezeket az izgalmas helyzeteket, a veszélyeket. Manapság csak kibontja a legót, felépíti és annyi, ott áll készen. Nekem ez nem tetszik, én szeretem helyzetbe hozni ezeket a kisembereket. Induljanak el, legyen egymással dolguk. Rozi unokám egy fodrászszalont kapott, eljátszottuk, hogy bemegyünk és ott úgy, mint a valóságban beszélgettünk, mindenki mondta a magáét. Amikor hajót kapott azt összeépítettük, házakat készítettünk a partra. De emlékszem, hogy a kisebbik fiammal Máté G. I. Joe katonáinak magaslest építettünk, erdőt. Mit ér a katona, ha nem dzsungelben van? Hangjátékot rögtönöztünk, tábori életet varázsoltunk köré. Sajnos még vízesés is volt a szobában. A semmire sem használható katonákból élő alakok lettek" – emlékezett vissza a színész, aki a Szegedi Szabadtéri Színpadon a Tévedések vígjátéka című darabban lesz látható nyáron.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Néha elmegyek a kislányokért az óvodába, iskolába és utána gyakran 3 órát egyfolytában játszunk. Nem tudom, jól járok-e, ha ezekkel a szerepjátékokkal akarva-akaratlanul becsábítom őket ebbe a mesterségbe. Látom már, hogy effelé a pálya felé libbennek. Maga a színészet gyönyörű hivatás, de én féltem a jövőjüket. Néha olyan irányt vesz a színház, amit megmagyarázni tudok, de nem értem" - mondta Haumann, aki ragaszkodik a klasszikus színházhoz.

Tudom, hogy manapság kell másképpen is színházat csinálni, de a neveltetésem miatt én még ragaszkodom a klasszikushoz. Ami nem ósdi, de mint néző szeretem, ha bele tudok költözni egy színész gondolatmenetébe. Amikor néha felfedezek rendezői vagy színészi találmányt, akkor már megette a fene az egészet. Ezek nem látszódhatnak, ezeknek az emberek fantáziájában kellene csak megjelenniük. Néha a színház egyre többet tesz hozzá a megírt szöveghez, mintha kétszer akarná hátba verni a nézőt, hogy megértse. Sokszor a fától az erdőt nem látom, és szeretném félrehajtani ezt a bozótot, mi van a bokor alján."

Muri Enikő kamerák előtt zokogotthttp://www.life.hu/bulvar/20150313-muri-eniko-enekesno-kamerak-elott-zokogott-amikor-kopaszra-maszkiroztak-a-fejet.htmlBátran vállalta a kopaszságot egy jó ügy érdekében Enikő, ám amikor meglátta magát, sírva fakadt.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huNóci: „Édesanyám nyugtatóit kaptam be"http://www.life.hu/bulvar/20150313-czifra-noemi-noci-az-rtl-klub-valovilag-egykori-musorvezetojehajdu-peter-frizbi-cimu-musoraban.htmlA ValóVilág egykori műsorvezetője, Nóci, a Frizbiben Hajdú Péternek mesélt őszintén élete legfájdalmasabb pontjáról, amikor öngyilkosságot kísérelt meg.TV + BulvárOrigoLecsaptak Szlovákiában a Rising Star harmadik helyezettjére, Peter Srámekrehttp://www.life.hu/bulvar/20150312-lecsaptak-szlovakiaban-a-rising-star-harmadik-helyezettjere-peter-sramekre.htmlÉlete első fellépésére készül Peter Srámek, aki Magyarországon vált ismertté a Rising Star harmadik helyezettjeként.TV + Bulvár--Rubint Réka: "Norbi családanyának szánt, nem üzletasszonynak"http://www.life.hu/bulvar/20150312-rubint-reka-bevallotta-ferje-norbi-csaladanyanak-szanta-nem-uzletasszonynak.htmlRubint Réka egy éve már bevallotta a Life.hu-nak, hogy férje, Norbi évekig nem engedte saját erejéből érvényesülni. Rékára inkább a biztos háttér megteremtését, a családanya szerepét szánta. TV + BulvárOrigoSingh Viki kamerák előtt pucérkodotthttp://www.life.hu/bulvar/20150312-gyerekkori-pucer-fotokat-mutatott-magarol-singh-viki.htmlSingh Viki nem volt szégyellős. Pucér fotóit is megmutatta a FEM3 Café adásában.TV + Bulvár--Tíz kilót fogyott álomnyaralása alatt Bódi Gusztihttp://www.life.hu/bulvar/20150312-bodi-guszti-zenesz-nyaralni-volt-kambodzsaban-ahol-lefogyott-mert-ehezett.htmlA Bódi házaspárnak régi álma vált valóra azzal, hogy eljutottak a távol-keleti országba. Guszti azonban kénytelen volt koplalni.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.