Bérczesi Róbert Szelfi (tévéműsor) Hiperkarma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az RTLII Szelfi című műsorának kézi kamerája Bérczesi Robi igazi terápiás eszköze. A hiperkarma frontembere a június 8-án induló videónapló-sorozatban őszintén mesél egykori drogfüggőségéről és a „tiszta élet” nehézségeiről.

A zenész az utóbbi 19 évet saját bevallása szerint zeneszerzéssel, szövegírással, lemezkészítéssel, koncertezéssel és drogozással töltötte. 2013-ban került be az elvonóra, az utóbbi pár hónapban pedig már drogoktól mentesen él. A Szelfi másik öt szereplőjéhez hasonlóan ő is vállalta, hogy egy kézi kamerával 3 hónapon keresztül rögzíti mindennapjait, és monológokban reflektál az eseményekre, vall gondolatairól és az őt foglalkoztató kérdésekről.

Fotó: Bielik István - Origo


„A felkérés a Szelfi című műsorra, azt hiszem, a legjobb időpontban érkezett. Ezért is vállaltam el. Úgy éreztem, terápiás jelleggel is szolgál a mostani helyzetben” – mesélte a felkérés kapcsán Bérczesi. „Én egy nagyon lusta ember vagyok, de ha itt van velem a kamera, nem engedhetem meg magamnak a lustaságot. Elvégzek olyan dolgokat is, amiket egyébként szeretnék elvégezni, de a lustaságom nem engedi” – tette hozzá a zenész, aki majd két évtizedes aktív droghasználó múltja után arra tette fel a 2015-ös évét, hogy tiszta maradjon.

Bérczesi elárulta, a legboldogabbá az teszi, ha dalokat szerezhet és azokat a közönségének előadhatja. Azonban hiába ez a hivatása 19 éve, most mégis meg kell küzdenie saját démonaival, ha dalt szeretne írni. „Sajnos agyban ezt a munkát összekötöttem a drogozással, józanul nem egyszerű visszatalálni a forráshoz, ahonnan a jó dalok jönnek” – vall őszintén a zenész. A Szelfiben harcával, annak legkeményebb pillanataival és apró sikereivel is találkozhatunk.

Az RTLII új műsora dokumentarista stílusban készült, ötvözve a reality és a videoblogos formátum tulajdonságait. A készülő produkcióban a legnagyobb hangsúlyt az őszinteség, a gondolati és érzelmi mélység, valamint a leplezetlen valóság kapja. A műsorban megjelenő hat történet egymástól függetlenül építkezik, de egy pont közös mindegyikben: nincs előre kitalált forgatókönyv, nincs stáb vagy megtervezett jelenet. A szereplő saját filmjének rendezője és operatőre is egyben.

A Szelfi filmjeinek tartalmát az élet, az események sora határozza meg. Azonban ez a műsor több, mint hat szereplő története; generációs korrajzot ad napjainkról. A közösségi oldalakon megosztott hamis pózokkal és a színlelt boldogsággal ellentétben ez a műsor gyomorba vágó őszinteséggel mutatja meg a kendőzetlen valóságot, a magány és a párkapcsolat dilemmáit az élet különböző szakaszaiban.

Puzsér Róbert és Völgyesi Gabi is elárulták, mit várhatnak a nézők a műsortól.

Vámos Erika: Hamarosan édesanya lehetekhttp://www.life.hu/bulvar/20150527-vamos-erika-tv2-tobb-mint-testor-musorvezetoje-hamarosan-edesanya-lehet-nyilt-orokbefogadassal.htmlHosszú évek óta vár arra Vámos Erika, hogy végre édesanya lehessen. Álma talán hamarosan realizálódik, ugyanis újabb út nyílt meg előtte.TV + BulvárOrigoKárász Róbert szerint Vajna Timi hibázotthttp://www.life.hu/bulvar/20150528-karasz-robert-a-tv2-musorvezetoje-szerint-vajna-timi-hibazott-a-szepsegkiralyno-valasztassal.htmlA műsorvezető szerint Vajna Tímea hibát követett el a szépségkirálynő-választásnál, és azt is kifejtette, hogy miért.TV + Bulvár--Bizarr ajándék: Éden Snjezi kukimosóval kedveskedett Bencénekhttp://www.life.hu/bulvar/20150528-eden-snjezi-kukimosoval-kedveskedett-bencenek.htmlÉden Snjezana és Bence a finálé hetében néhány napra visszatértek a Hotelbe. Nem hiába!TV + BulvárOrigoAz este, ami miatt 4 és fél év börtönt kapott Damu Roland (18+)http://www.life.hu/bulvar/20150528-damu-roland-konyveben-leirja-az-estet-vajna-timeaval-amely-miatt-bortonre-itelte-a-birosag.htmlSzeretkeztek, majd csúnyán összeverték egymást – legalábbis Damu Roland szerint, aki többek közt így írja le botránykönyvében az egykori Palácsik, ma Vajna Tímeával együtt töltött utolsó estét, amely miatt végül letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.TV + BulvárOrigoOlyat tett, hogy ismét börtönbe kerülhet Damu - Kihúzhatja a gyufát Andy Vajnánál http://www.life.hu/bulvar/20150528-damu-rolnad-egykori-sorozatszinesz-konyve-annyira-botranyos-hogy-akar-ismet-bortonbe-kerulhet.htmlÁll a bál Damu Roland szaftosan megírt könyve miatt. Nem tudni, a színész jól átgondolta-e minden szavát, mert könnyen újra bajba kerülhet.TV + BulvárMTI/Lakatos PéterAz Irigy Hónaljmirigyes Varga Győző felesége kiakadt: "Damu hazugságokat állít"http://www.life.hu/bulvar/20150527-az-irigy-honaljmirigy-tagja-szerint-damu-roland-hazudik.htmlDamu Roland önéletrajzi könyvében tálal ki szörnyű gyerekkoráról, korábbi botrányairól és Vajna Timivel való kapcsolatáról is. Varga Győző, az Irigy Hónaljmirigy tagjának felesége kiakadt. Szerinte hazugságokat állít Damu. TV + BulvárMTI/Lakatos Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.