Olyat tett, hogy ismét börtönbe kerülhet Damu - Kihúzhatja a gyufát Andy Vajnánál

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
Vajna Timi Damu Roland börtön Andy Vajna könyv Palácsik Tímea Vajna Tímea botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Áll a bál Damu Roland szaftosan megírt könyve miatt. Nem tudni, a színész jól átgondolta-e minden szavát, mert könnyen újra bajba kerülhet.

Mintha nem tanult volna a hibáiból. Négy és fél éves börtönbüntetés után ismét a rács mögé kerülhet a színész. A Bors értesülései szerint Timi férje, Andy már meg is bízta jogászait, hogy alaposan olvassák át a könyvet. Úgy tudni, az esetleges jogsértések miatt azonnal perre mennek Damu ellen a könyv miatt. Márpedig a könyv igencsak botrányosra sikeredett...

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A lap egy független jogszakértőt is megkeresett, aki a következőt mondta:
"Ha a könyvben a jó hírnevéhez fűződő személyiségi jogait sértő mondatok, tényállítások szerepelnek, Tímea polgári pert indíthat. Ha a becsülete csorbítására sértő kijelentéseket, híreszteléseket vagy rágalmakat tartalmaz, akár büntetőeljárást is kezdeményezhet, erre harminc napja van. Jó hírnév megsértése esetén pedig öt év áll a rendelkezésére, hogy jogi útra terelje az ügyet. Ilyenkor nemcsak milliós kártérítést ítélhetnek meg, de betilthatják a jogsértést, akár a könyv forgalmazását is" - mondta dr. Zamecsnik Péter ügyvéd. A lap kérdésére azt is hozzátette: akár újabb börtönbüntetés is fenyegetheti a feltételesen szabadlábra helyezett színészt.
"Ha szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, akár vissza is kerülhet a börtönbe, de ilyen bűncselekményekért a bírói gyakorlat szerint ritkán adnak letöltendőt" - mondta a jogász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.