"Odamentem, és helyreraktam őket" - Így készült Somló Tamás és a Mary Popkids a közös koncertre

Forrás: Pozsonyi Roland -
EFOTT Somló Tamás fesztivál Mary PopKids
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az EFOTT Fesztivál 40. születésnapjára a régi idők kedvencei és napjaink legsikeresebb zenekarjai közös produkcióval álltak színpadra. A hatalmas évfordulós bulit a Mary Popkids és Somló Tamás nyitották a nagyszínpadon. Előtte néhány perccel beszélgettem velük. 

Somló Tamás a koncert előtt elárulta, hogy zajlottak a közös próbák, és hogyan szedte ráncba a fiatalokat. A Mary Popkids énekese, Kama pedig a zenekar rituáléiról mesélt.

Milyen volt a felkészülés a srácokkal?

Somló Tamás: Nagyszerű, sportszerű és egyszerű. Odamentem, elmondtam a véleményemet, jól lecsesztem őket, és azt mondtam, hogy vége a próbának. Gyárilag ezt így kell csinálni. Az idősebbek mindig jól helyrerakják a fiatalokat, mielőtt a fiatalabbak tennék az idősebbekkel.

Nektek milyen volt Somló Tamással próbálni?

Kama: Mi már régóta együtt motorozunk, volt már példa hasonlóra.

Somló Tamás: Nagyon rendes zenekar. Odajöttek hozzám, és meghívtak. Én meg mondtam, hogy jó, jövök. Aztán majd lehet, hogy jól ráfáznak, ha felmegyek a színpadra, és elrontom a produkciót. Bele fogok trombitálni.

Forrás: Pozsonyi Roland

Mi zajlik a Mary Popkidsnél a backstage-ben a koncertek előtt?

Kama: Megérkezünk, összetesszük a kezünket, és azt kiabáljuk, hogy örök élet. Régen azt kiabáltuk, hogy Popkids, de egyszer az egyik koncert előtt volt egy nagyjából 15 perces csúszás, ott álltunk a színpad mellett, elkezdtünk dumálni, reinkarnációról meg ilyesmikről, és az örök élet volt a zárószó, mikor fel kellett mennünk a színpadra, és ez megmaradt azóta is.

Rengeteg koncertetek van nyáron, szinte minden fesztiválon ott vagytok. Előfordul, hogy nem vállaltok el egy bulit?

Kama: Ha a technikai körülmények nem adottak, nem tudjuk elvállalni. Sokan vagyunk, sok hangszerrel, élőben zenélünk, ezért olyan fellépéseken nem veszünk részt, ahol nem tudják a technikai feltételeket biztosítani. Így a bevásárlóközpontos és hasonló haknik kizártak. Igyekszünk minél minőségibb dolgokban benne lenni.

Előfordulnak színpadi bakik?

Kama: Persze, egy csomó. Érdekes helyzetek tudnak kisülni abból, ha valaki elront valamit, és úgy kell átdolgozni a szituációt, vagy reagálni rá. Az ilyenekből nem szokott gond lenni, figyelünk egymásra.

Forrás: Pozsonyi Roland

Régi EFOTT-ozók vagytok. Mi volt a legemlékezetesebb, ami itt történt veletek?

Kama: Néhány éve, mikor először játszottunk ezen a fesztiválon, egy kis színpadon, délután kettőkor, harmincötezer fokban, valamiért nagyon bevodkáztunk előtte. Mindegyikünknél volt egy buborékfújó, és azzal fújkáltunk. Aztán találkoztunk Ganxsta Zolee-val a backstage-ben, ami óriási élmény volt akkor, és adtunk is neki egy Popkids pólót, nagyon örült neki. Persze most is nagy élmény találkozni vele.

Berki Krisztián lekerül a TV2 képernyőjéről?http://www.life.hu/sztarok/20150721-berki-krisztian-valoszinuleg-nem-lesz-osztol-a-tv2nel.htmlAz Éden Hotel 3 műsorvezetőjeként láthatták a nézők Berki Krisztiánt a TV2-n. Ősztől viszont valószínűleg nincs helye a csatornánál. TV + Sztárok--A Facebookján borult ki Molnár Anikóhttp://www.life.hu/sztarok/20150721-a-facebookjan-borult-ki-molnar-aniko.htmlMolnár Anikó nagy állatvédő, ám most azt állítja, sokan kihasználták az árva kutyusok és macskák iránti rajongását, ezért besokallt. TV + SztárokOrigoDukai Regina kocsija megadta magát - A modell lazán megoldotta: Fotó!http://www.life.hu/sztarok/20150720-dukai-regina-biciklire-cserelte-az-autojat.htmlNincs is rosszabb annál, ha zsúfolt napunk van, és a tetejében valami még közbe is jön. Regina is így járt, akinek az autója megadta magát a nagy rohanás közepette.TV + SztárokOrigoÚjra rácsok mögött az AC/DC dobosahttp://www.life.hu/sztarok/20150720-az-ac-dc-dobosa-ujra-bortonbe-kerult.htmlNem bír magával a világhírű zenekar dobosa, Phil Rudd, aki nem sokáig élvezhette a házi őrizet örömeit.TV + Sztárok--Forró nyomon - Sejtik, ki tört be Chris Brown házábahttp://www.life.hu/sztarok/20150720-sejti-a-rendorseg-ki-tort-be-chris-brown-hazaba.htmlNemrég illetéktelenek hatoltak be Chris Brown házába. A rendőrök már sejtik, hogy ki állhat a szerdai betörés mögött. TV + Sztárok--Várkonyi Andi a Hal a tortán és az Összezárva Friderikusszal műsorokban?http://www.life.hu/sztarok/20150720-varkonyi-andrea-a-tv2-hiradosa-es-bochkor-gabor-radios-musorvezeto-sztarparadet-rendezett-otthonaban.htmlA sztárvilág jeles képviselőit látta vendégül Várkonyi Andrea és párja, Bochkor Gábor.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.