Elege lett Bíró Icának - Állítólag több millió forinttól esett el

Bíró Ica csalás jogdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elege lett a Metal Ladynek. Állítása szerint több tízmillió forinttól esett el, mert visszaélnek a nevével és fotóival. 

Bíró Ica szerint hamis lemezt és plakátot is adtak már ki külföldön a nevével és képeivel, úgy, hogy nem tudott róla. Állítólag egy olyan szatyrot is kapott már külföldön élő barátaitól, amin az ő fotójával reklámoznak egy cipőmárkát.

"Ebből a hamis Metal Lady-s CD-ből már két példányom is van!" – panaszolta a Blikknek"Rajongók vették egy külföldi adok-veszek portálon. Egyrészről elismerés, hogy külföldön is keresett az album, másrészről viszont felháborító, hogy ilyen megtörténhet!"

Forrás: Origo

Az albumon Ica első lemezének dalait adták ki engedély nélkül, és a CD-n egy másik zenekar zenéje is volt.

"Valószínűleg kivitték az eredeti bakelitet, és digitalizálták a felvételeket" – mondta a Metal Lady – "A legszebb az egészben, hogy még a borítón is én vagyok. De nem csak ezzel okoztak nekem kárt ismeretlenek. Egy ismerősöm egy rólam készült képet hozott haza az Egyesült Államokból, amin látható, hogy Testszépítés című videómat „Ica-fitneszként" árulják feketén, angolul és spanyolul. Sőt reklámszatyrokon cipőmárkát hirdetnek a fotómmal Németországban. Ráadásul hazai weboldalakon is találkoztam az engedélyem nélkül használt képemmel, nevemmel. Akár több tízmilliónyi jogdíjtól, bevételtől estem el a hamisítások és a képemmel való visszaélések miatt. A jólelkűségem miatt mindenki palira vesz. De ennek vége! Meg fogom tenni a szükséges jogi lépéseket."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.