Stohl András lányai is beleszerettek a lovaglásba – Alakul a családi lovas élet

Hősök tere Stohl András lovaglás Nemzeti Vágta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stohl András, ha csak teheti, minden évben részt vesz a Nemzeti Vágtán, melyet idén 8. alkalommal rendeznek meg. A színész szélsőséges teljesítményt mutatott a verseny története során, hiszen futott már be elsőként, legutóbbi, 2013-as indulásakor azonban utolsóként ért célba. 

„Számomra is érthetetlen, hogy a legutóbbi alkalommal, miért lettem utolsó, hiszen nagyon jó lovam volt, de valamiért nem akart menni. Mindezek ellenére mindig nagy élmény a Hősök terén lovagolni! Hihetetlen az a felfokozott izgalom! Bármilyen lovas múlttal is rendelkezik valaki, ez akkor is életre szóló emlék” - kezdte Stohl András, aki főiskolás korában ismerkedett meg először közelebbről a lovakkal.

Forrás: Nemzeti Vágta

„Ez egy tantárgy is volt nálunk, de meglehetősen lazán vették, ott nem nagyon lehetett megtanulni lovagolni. Aztán kiköltöztem Fótra, vásároltam egy magyar félvér lovacskát, ő volt Sprint, rajta tanultam meg igazán lovagolni” – mesélte a színész, akinek egész családja megkedvelte az állatokat, azóta immár harmadik lován, Django hátán lovagolnak a lányai is.

„A középső lányom is nagyon beleszeretett a lovaglásba, ő is kijár hozzá hetente egyszer-kétszer. Ráadásul, a legkisebb, Franciska is lovagol: még csak 7 éves, de talán még ügyesebben is csinálja, mint Rebus. Úgyhogy, alakul itt nálunk is a lovas élet!”

Forrás: Nemzeti Vágta

A színészt tavaly a színházi próbák elszólították, ezért nem indult a Nemzeti Vágta sztárfutamán, idén azonban ismét ott lesz a hírességek között, akik nemes cél érdekében szállnak nyeregbe.

„Az ember ilyenkor megpróbál egy kicsit többet gyakorolni, többet jár le a lóhoz. Az idei felkészülési időszak nem lesz könnyű, mert az egész nyarat végigdolgozom, új tv sorozatot forgatunk, de mindenképpen szakítok időt a lovaglásra is! Szerintem mindenki nyerni szeretne, én biztosan! De természetesen nem minden áron, hiszen figyelembe kell vennünk, hogy milyen képességeink vannak, mi nem vagyunk zsokék, mi hobbilovasok vagyunk és itt elsősorban az a lényeg, hogy biztonságban végigérjünk a pályán, nem pedig az, hogy lerugdossuk egymást a nyeregből. Persze még így is nagyon izgul értem a családom abban a néhány percben, de valahogy túléljük!” – mosolygott Stohl András, aki idén Down-szindrómás gyermekek javára ajánlja fel nyereményét.

Exkluzív! Stohl András megmutatta egyéves kisfiát

A Life.hu nagyszájú riportere, Németh Máté ezúttal a strandon járt, ahol Stohl Andrást többek közt fürdőzési szokásairól faggatta. A színész legkisebb gyermekét is megmutatta. A videót itt megnézheted!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.