Így inspirálja szerelmét Dobó Kata

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
Dobó Kata rendező inspiráció Anger Zsolt igazgató Radnóti Színház döntés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anger Zsolt pályázatot adott be a Radnóti Színház főigazgatói tisztségéért. A döntésben Kata végig támogatta, és sokat segített neki.

„Egy színház mindig akkor jó, ha modern, ha az aktuális társadalmi problémákra reflektál, különösen akkor, ha az információáramlás olyan gyors, mint a mai világban” – mondta Anger Zsolt a Borsnak.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A rendezőnek komoly feladat volt a pályázat megírása, hiszen egy főigazgatónak a gazdasági szempontokat is figyelembe kell vennie. „Nincs gazdasági végzettségem, ez tény, de a pályázatomban is se­gítségemre voltak színházi gazdasági szakemberek.­­­­ Rendezőként pedig nekem is figyelnem kellett a költségvetésre. Hi­szem, hogy az elmúlt évekkel ellentétben ez a színház is nyereségessé tehető, a lehetőségek kiaknázásával. Izgalmas kihívás, sok színdarabötletem is van” – folytatta Anger Zsolt.

A rendező mögött végig ott állt szerelme, Dobó Kata, aki végig támogatta őt. „Mint az életem minden területébe, Kata a főigazgatói pályázatom részleteibe is belelátott. Kata azonban olyan, hogy sosem tanácsol vagy avatkozik bele a dolgaimba, hanem nagyon jókat kérdez. Ő a legjobb dramaturgom. Az a módszere, hogy a kérdéseivel inspirál új megoldások keresésére. Elgondolkodtat. Ezáltal például segít felkészülni a meghallgatásomra, hi­szen sokkal magabiztosabban állok majd ott, ha már mindenre tudom a válasz” – mesélte a lapnak.

A pályzaton Kováts Adél is indult, a meghallgatás szeptemberben 11-én lesz, a Fővárosi Közgyűlés pedig 28-án szavaz arról, hogy a színház jelenlegi színésznője vagy rendezője viheti a továbbiakban sikerre a teátrumot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.