Varnus Xavér reagált a Havas-cikkre

Fotó: Hajdú D. András -
Facebook Heti Hetes nyílt levél Varnus Xavér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varnus Xavért nem értintették jól a cikkek, amelyek arról szólnak, hogy Havas Henrik hogyan reagált a Heti Hetesből való távozására.

Varnus Xavér Facebookon jelentette be ismerőseinek, kiszáll a Heti Hetesből. Havas Henrik kemény szavakkal illette az orgonaművész döntését. Varnus Xavér reagált a hírre.

Fotó: Hajdú D. András

"A mai Havas-cikk kapcsán ezt a levelet küldtem el az érintett szerkesztőknek, s ezzel a magam részéről lezártnak tekintem a Heti Hetes elhagyásából kirügyező vitát, amely, mellesleg, igen élesen világított rá a mai, magyar valóságra:

Tisztelt Szerkesztőség,

Nem a sajtó nyilvánosságának írtam döntésemről, hogy elhagyom a Heti Hetest, hanem a Facebookon osztottam meg, ismerőseim körében. Ha bármelyikük ezt a sajtó elé tárta, lelke rajta. Havas Henrik úr soha nem volt sem barátom, sem pedig Facebook-kapcsolatom, életünkben talán háromszor találkoztunk, és soha nem bántottuk egymást. Nehezen értem meg, miért érzi most úgy, hogy neki kell sajátos stílusban válaszolnia egy nem számára írott levélre, amelyben nem sértettem meg senkit személyre szabva, csupán tudattam barátaimmal, hogy rossz villamosra szálltam, időben észrevettem, s leugrottam róla. Ha valaki elolvassa eredeti Facebook-posztomat, láthatja, hogy ennél diplomatikusabban még az angol külügyminiszter sem fogalmazhatott volna.

S talán lehet valami igazsága e döntésemnek, ha Ónodi György, a műsor főszerkesztője ezt az üzenetet küldte nekem: "Minden szavaddal egyetértek! Te egy olyan értéket képviseltél a műsorban, mint Gregor József, Kern András, Alföldi Róbert, Haumann Péter, vagy Friderikusz Sándor. Büszke vagyok, hogy közel engedtél magadhoz!" Úriemberként köszöntünk el egymástól egy olyan közegben, amelyben már alig vannak urak s emberek. Hiszen akár másnak a hivatásán nyilvánosan gúnyolódni, akár egy szűkebb körnek szóló levelet nyilvánosságra hozni, akár pedig egy másnak szóló levélre nyilvánosan, trágárkodva válaszolni nem éppen gentleman-like viselkedés.

Az újkori népvándorlás, a klíma és a társadalmak teljes átváltozásának idején, amikor a világ a valaha volt egyik legnagyobb kihívása elé érkezett, a létező legértelmetlenebb dolog ez a sajtóvita. Én tehát orgonálok tovább, a főszerkesztők főszerkesszenek saját belátásuk szerint, akiknek csak a gúnyolódás jutott, gúnyolódjanak tovább, s aki pedig trágárkodni akar, trágárkodjon vidáman, teljes tüdőből.

Bármennyire is zavarbaejtő a XXI. századi magyar univerzumban az ókori Petroniust idézni, ezesetben talán mégsem felesleges: "Mindannyian megleljük vágyunkat, hisz mind másra törekszünk. Kinek a rózsabimbó, kinek a tüske szép."

Kárász Róbert a világsztárt, Sophia Lorent ostromolja http://www.life.hu/sztarok/20151008-karasz-robert-egy-vilagsztart-sophia-lorent-ostromol-tole-is-macit-szeretne.htmlKárász Robi nagy fába vágta a fejszéjét, építkezik. Nem saját házat hoz tető alá, hanem az egykori szebb napokat megélt Vörösmarty mozit újítja fel. A csupasz falak, a jelenleg szétvert épület lett a második irodája. TV + Sztárok--Rossz hír a rajongóknak! Lecserélték a Szulejmán Hürremét! http://www.life.hu/sztarok/20151009-50-eves-szineszno-jatssza-mostantol-hurre.htmlAz RTL közkedvelt sorozatának, a Szulejmánnak egyik főszereplője, Meryem Uzerli kilépett a sorozatból. Másik színésznőre cserélték. TV + Sztárok--Majka rendesen kiosztotta a köztévéthttp://www.life.hu/sztarok/20151009-majka-a-facebookon-osztotta-ki-a-koztevet-amiert-visszamondtak-a-szerepleset.htmlA műsorvezető hosszú Facebook-posztot szentelt annak, hogy beszóljon az állami tévének. TV + SztárokFotó: Polyák Attila - OrigoHoppá! Befotózott valaki Lola lábai közé: Fotó!http://www.life.hu/sztarok/20151008-lola-enekeso-labai-koze-fotozott-be-valaki-izgi-kep-az-instagramon.htmlLegutóbb Kylie Jenner, majd pedig Dukai Regina fényképezett be a lábai közé. Most pedig Lola. Felmeül a kérdés, hogy miért? TV + Sztárok--Törőcsik Mari: "A férjem ugyanazon az ágyon halt meg, ahol én feküdtem"http://www.life.hu/sztarok/20151007-torocsik-mari-elarulta-hogy-ferje-maar-gyula-ugyanazon-az-agyon-halt-meg-ahol-o-fekudt.htmlLassan két éve, hogy meghalt Törőcsik Mari férje, Maár Gyula filmrendező. A klinikai halál állapotából egyszer már visszajött Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő bár megfogadta, hogy nem beszél élete szerelméről, most mégis kivételt tett. Megható és szívhez szóló gondolatok következnek Törőcsik Mari imádott férjéről. TV + SztárokOrigoLagzi Lajcsi mentette meg Pataky Attilát Jimmy-tőlhttp://www.life.hu/sztarok/20151008-lagzi-lajcsi-mentette-meg-pataky-attilat-jimmytol.htmlZenészvilágban közismert sztori: Lagzi Lajcsinak köszönhető, hogy Zámbó Jimmy és Pataky Attila nem tett kárt egymásban a miskolci Dáridó-turnén. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.