Ez már háború! Friderikusz most Vitray Tamásnak üzent

Forrás: Istvan Ruff -
harc Vitray Tamás Friderikusz Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiújult a két médiasztár harca, Fridi, akit legutóbb egy vendége majdnem faképnél hagyott műsora forgatásán, nem hagyta szó nélkül a legendás tévés csípős megjegyzését.

Friderikusz Sándor nem hagyja szó nélkül Vitray Tamás szerdai, a Borsban megjelent, nagy port kavaró megjegyzését: "Habár hívtak főzős műsorokba, de ezeket este veszik fel, és nekem semmi kedvem olyan sokáig fenn maradni, sem jó pofát vágni rossz kajákhoz, és együtt sem kívánok aludni celebekkel a tévében. Friderikusszal nem vagyunk haragban, de ki ő? Nem ismerem.

Összezárva Friderikusszal. Forrás: Istvan Ruff

Fridi ritkán nyilatkozik népsze­rű sajtótermékeknek, de szakított szokásával, és reagált a lap megkeresésére: "Ha valaki, én pon­to­san tudom, ki Vitray Tamás. A ha­­­zai televíziózás egyik legkiemelkedőbb, hanem a leg­ki­emel­­kedőbb alakja! Valóságos művésze volt a mi mesterségünknek. Örülök, és hálás vagyok a sorsnak azért, hogy a kortársa lehetek, és sok mindent tőle tanulhattam el."

Ami sajnos biztosnak látszik: a hazai televíziózás két nagy alakja között kiújult a háború. Pedig a konfliktusuk előtt jó néhány évvel még közös produkcióban is dolgoztak. A Hoztam egy milliót! című vetélkedőnek ugyanis Fridi volt a producere, Vitray Tamás pedig a műsorvezetője.

De Friderikusz Sándor hét évvel ezelőtt, könyve megjelenése kapcsán a Blikknek már azt panaszolta: Vitray kihagyta őt az MTV 50 éves születésnapi sorozatából.

"Vitray lebecsüli a közönségét is, amikor erre a kisszerű lépésre nem ad érdemi magyarázatot. És persze nem mond igazat, hiszen ő is tudja, én is tudom, azért hagyott ki a sorozatból, mert pár hónappal korábban a nálunk dolgozó fiával konfliktusunk támadt, és ő ezt a fiú apjaként – anélkül, hogy megkérdezett volna – így látta megbosszulhatónak. Hát ennyit Vitray objektivitásáról és megkérdőjelezhetetlenségéről" - mondta akkor Friderikusz Sándor.

Vitray Tamás. Fotó: Hirling Bálint [origo]

Aztán úgy tűnt, rendeződhet a viszonyuk: tavaly, a Best magazinnak adott interjúban, a Story-gálára utalva a televíziózás nagy öregje már így méltatta Friderikuszt:

"Szakmailag vitathatatlanul ő most a legjobb. Olyan odaadással sajátította el a mesterségünket, amihez csak a ma­gam egykori mániásságát tudom hasonlítani. Ismétlődő konfliktusaink rövid szüneteiben, szakmailag mindig egy húron pendültünk. Nagyon meglepett, hogy rólam nevezte el a csillagát, de szerintem ő meg arra volt kíváncsi, hogy én hogyan reagálok erre ott a gálaesten, amikor ezt meghallom. Csak hát én nem voltam jelen."

Sajnos, úgy tűnik, a tavalyi enyhülés csak átmenet volt, ismét kiújultak ellentéteik. Pedig bizonyára sokan drukkolnak, hogy a hazai televíziózás két nagy alakja békét kössön egymással - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.