Ördög Nóra:Egy gyomorbavágó élménnyel gazdagodtam

Forrás: Facebook/Mokka -
UNICEF kampány Ördög Nóra segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életre szóló tapasztalatot szerzett Ördög Nóra Afrikában, aki amióta hazatért, még jobban értékeli a családja nyugodt, biztonságos életét. Globális gondolkodásra biztat, és azzal a felelősségérzettel gazdagodott, hogy ha akarunk, igenis tudunk tenni a nélkülöző gyerekekért.  

Pár hete, egy életre szóló élménnyel tért vissza Angolából Ördög Nóra, ahol személyesen megtapasztalta, mennyit tud segíteni a rászorulókon a társadalmi szintű odafigyelés. A TV2 műsorvezetője számára nem volt kérdés, hogy veszélyben lévő gyerekekért minden fronton összefogásra buzdít, jelenleg az “egy csomag=egy védőoltás” kampány színeiben.

Forrás: Facebook/Mokka

„Gyomorba vágó élménnyel és életre szóló tapasztalattal gazdagodtam Angolában, ahol a saját szememmel láthattam, hogy az egyik legnagyobb babaápolási cég és az UNICEF 10 éve tartó összefogásának eredményeként hogyan számolható fel a tetanusz fertőzés. Nagyon vártam, hogy hazatérhessek, és bár eddig is nagyon szerencsésnek tartottam magamat, most még jobban tudom értékelni azt a nyugalmat és biztonságot, ami körbevesz minket. Nagyon jó dolgunk van itt Európa közepén. Azzal a felelősség-érzettel gazdagodtam, hogy

ha akarunk, akkor igen is tudunk segíteni,

pláne ha egy olyan konkrét dologról van szó, mint egy életmentő védőoltás. És odafigyeléssel is tudunk nemes célokat támogatni, nem csak pénzköltéssel! Szerintem már mindenki érzi a saját bőrén, hogy annyira kicsi lett a világ, globálisan kell gondolkodnunk"- kezdett bele a műsorvezető, aki itthon is találkozott szegénységgel, nélkülözéssel.

„Még a gyerekműsort vezettem, amikor egy-egy road show-val a legelmaradottabb helyekre is eljutottunk, ahol az volt a gyerek egyetlen szórakozása, hogy végignézték a turné koncertjeit. De televíziós szerkesztőként is megismertem jó néhány szegény család szívszorító történetét. Anyukámon keresztül, aki a mórahalmi általános iskolában dolgozott, rendszeresen juttatunk ruhákat a rászorulóknak. Amit mi kiszelektálunk, odaadjuk neki, és ő tudja, kinek van rá a városban leginkább szüksége” - folytatta Nóri.

UNICEF „Divatbabákkal a veszélyben lévő gyerekekért" jótékonysági kampány résztvevői Forrás: TMC

Ha meg kellene fogalmaznom, hogy mi a legfontosabb dolog, bárhol és bárhogy is éljél, azt mondanám, ez a biztonságérzet. Ideális esetben érzelmi, fizikai és anyagi értelemben is. Angolában például rengeteg gyermek él, akinek egyik sem adatik meg. Az ENSZ biztonsági szakembereitől mi is nagyon komoly kiképzést kaptunk az utazásunk előtt, hogyan viselkedjünk, hogy ne váljunk célponttá. Betartottuk a szabályokat, így mi nem voltunk veszélyben, nagyon vigyáztak ránk. De emellett kell, hogy legyen ivóvized, ételed, fedél a fejed felett és kapj normális orvosi ellátást. Végképp azt érzem, mint szülő, hogy a saját gyerekeimnek ezeket mindenképpen biztosítanom kell. Nyugodt, biztonságos gyerekkort és családi hátteret" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.