Árpa Attila miatt fejezte be a tévézést Frei Tamás - Megdöbbentő vallomás!

Forrás: Bielik István, Polyák Attila/Origo -
Összezárva Friderikusszal tévézés konfliktus Árpa Attila Friderikusz Sándor szakma karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő titokról rántja le a leplet az Összezárva Friderikusszal című műsor legújabb vendége, Frei Tamás, aki elárulta: annak idején többek közt Árpa Attila miatt hagyta abba a tévézést. 

Frei Tamás, aki akkor már kétszeres Pulitzer-emlékdíjas televíziós volt, megunta, hogy szerinte hozzá nem értők mondanak véleményt a munkájáról, és többek közt emiatt döntött úgy: befejezi a tévézést.

Forrás: Bielik István, Polyák Attila/Origo

"Akkor már csináltam a kávéházat, és nagyon szerettem volna regényt írni. Egyértelmű volt, hogy a hármat egyszerre nem lehet, csak kettőt. A tévézést, bevallom, akkor már untam is egy kicsit, meg Árpa Attilával sem voltam jóban. Ő akkor krea­tív vezető volt a TV2-nél, és ál­landóan konfliktusaink voltak, ezért úgy döntöttem, akkor ezt a munkát hagyom el. Végre élhetek más pontjain a világnak" - mondta a televíziós Friderikusz Sándornak.

Frei Tamás emellett a Bors megkeresésére hozzátette: nem csupán az Árpával való viszonyuk volt távozásának egyetlen oka. "Az túlzás, hogy kizárólag miatta hagytam abba a tévézést, de az igaz, akkor ott éreztem legkevésbé jól magam. Árpával nem voltam rosszban, de igazán jóban sem, mert nem segítette a munkámat. Ám abban az időszakban már inkább az akkori programigazgatóval volt problémám. (...) Azt hagytam abba, amit akkor a legkevésbé szerettem. Ennek azonban több összetevője is volt. Például az is benne van a műsorban, hogy nem akartam bőröndből élni. Az életpályámat nem egyvalaki miatt változtattam meg. Őket nem respektáltam szakmailag, a döntésem azonban komp­lexebb volt" - tette hozzá a lapnak.

„Nem lehet szépen, nyugodtan lemászni a tetőről. Ugrani kell!”

Az Agrárbáró megjelenése kapcsán épp itthon van. Sok éve nem találkoztam már vele személyesen. Szikárabb lett, és látszik az arcán, sugárzik a lényéből a jó minőségű élet. Hát, igen. Ő megcsinálta, megteremtette, elérte. Szeretném megérteni – hogyan? Sok beszélgetést elolvasva vele, gyakran akadtam a „rendszer" kifejezésre. Hogy őt az izgatja és inspirálja. Szily Nóra interjúja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.