Új fordulat Som-Balogh Edina pornóperében

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
pornó Som-Balogh Edina Barátok közt bíróság per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt idén nyáron a Life.hu is megírta, visszaéltek a gyönyörű sorozatszínésznő jogaival egy pornóújságban. Most azonban új fejlemények történtek az ügyben. 

Bár még nem zárult le teljesen az ügy, a Kúria kimondta, a színésznőnél az igazság. „Soha nem fotóztak ocsmány magazinba! Terhes voltam, amikor a mocskos pornómagazin miatt járnom kellett a bíróságra. Nem bírtam idegekkel, végül mindent a férjemre bíztam. Ocsmány fotó volt. Bepereltük a lapot, én és a Barátok közt is, mert használták a sorozatbeli nevemet, a Kingát. Annyira megdöbbentette a bírót is ez a mocskos ügy, hogy első fokon szokatlanul komoly kártérítést ítéltek meg" - idézi Edinát a Bors. A színésznőnek ötmillió forintot ítéltek meg a kiadótól, ötmilliót a felelős szerkesztőnőtől.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

De hogy került Edina arca a magazinba? Úgy, hogy egy „akció­ban lévő” meztelen női testre montírozták a fejét.

„Ezt a pénzt sosem tudtuk volna behajtani, mivel más ügyek miatt már kényszertörlés alatt volt a cég” - meséli Edina, akinek az ügye másodfokra került, ott is elismerték a jogsértést, de a szerkesztőnőt felmentette a bíróság, sőt, még Edinának kellett volna hétszázezer forint perköltséget kifizetni.

„Ekkora arcátlan gaztett után, miután meghurcolnak, bemocskolnak, még én fizessek a szerkesztőnőnek?! Azonnal jogorvoslatért fordultunk a legfelsőbb bírói testülethez, a Kú­riához. Igazunk lett, hatályon kívül helyezték a másodfok döntését, törölték az erre vonatkozó illetéket. Nem nyerészkedni akarunk, nem pénz kell, csak az igazság! Azt szeretnénk, hogy ilyen szemétségek ne történhessenek meg, még az interneten sem. Azt hiszik, hogy bárkit bemocskolhatnak? Bárkinek az arcát odatehetik, és még nekünk kell magyarázkodni? Aki ezt elkövette, az ne ússza meg! Mondja ki a bíróság, hogy bűnös, felelnie kell! Azóta is próbálnak be­sározni, mert azt hiszik, az interneten bármit meg lehet tenni. Bízom benne, ha megszületik a jogerős döntés, akkor megtanulják, nem tehetnek bármit. Mindenesetre újra tettünk büntetőfeljelentést is” - tette hozzá a színésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.