Comedy Central sorozat Agymenők altató per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerzői jogok megsértése miatt perelték be az Agymenőket egy New Hampshire-i óvónő örökösei. Edith Newlin lányai azzal vádolják Amerika legsikeresebb sorozatát, hogy engedély nélkül használták fel a többször is elhangzó altatódalt, amelynek szövegét állítólag édesanyjuk írta nyolcvan évvel ezelőtt.

"Szép cica, jó cica, selymes a bundád. Kedves cica, álmos cica, bújj hozzám" - így szól az Agymenők közismert altatódala, amelyet Sheldon (Jim Parson) "pótanyukája", Penny (Kaley Cuoco) többször elénekel a sorozat gyermeteg zsenijének, ha betegeskedik vagy honvágya van. Csakhogy egy bizonyos Edith Newlin örökösei azt állítják, hogy édesanyjuk 1930-as években írt szövegét anélkül használták a készítők, hogy megvásárolták volna a jogokat.

Forrás: CBS

A 2004-ben elhunyt, 35 éven át óvónőként dolgozó Newlin lányai meg nem határozott összegű kártérítést követelnek a műsor producereitől, mivel 2008 márciusa óta legalább nyolc epizódban csendült fel az altató, továbbá kereskedelmi forgalomban - többek között ruhákon, egérpadokon, mobiltelefon tokokon - is visszaköszön a szöveg. Az Agymenők Amerika legnézettebb sorozata, a szereplők csillagászati összegeket keresnek minden epizóddal, Magyarországon a nyolcadik évad új részeit a Comedy Centralon láthatják a rajongók. Az örökösök nem csak azt állítják, hogy a sorozat készítői elmulasztották megvásárolni a felhasználói jogokat, de szerintük előfordult, hogy úgy állították be, mintha az Agymenők egyik producere írta volna a dalt.

A show producerei 2007-ben ugyan engedélyt kértek egy Kentucky székhelyű könyvkiadótól, amely megjelentette a verset, ám valószínűleg úgy adták el a Szép cicát, hogy nem volt az övék a szerzemény joga.

Az érintettek egyelőre nem reagáltak a vádakra, a négy zseniális tudós és a butuska szomszéd lány poénokban bővelkedő kapcsolatát bemutató Agymenők azonban ettől függetlenül hatalmas népszerűségnek örvend.

Berki Krisztián: „Az amerikaiak is engem akarnak"http://www.life.hu/sztarok/20160113-berki-krisztian-a-tv2-edes-elet-sztarjara-az-amerikaiak-is-felfigyeltek.htmlMióta az Édes Élet sztárja megkezdte amerikai életét, úgy érzi magát a tengerentúlon, mint egy világsztár. TV + Sztárok--84 napra börtönbe kerül, mert zaklatta Lana Del Rey-t http://www.life.hu/sztarok/20160112-lana-del-reyt-zaklatta-egy-ferfi-bortonbe-kerul-mar-be-akart-torni-a-sztarhoz.htmlA férfi körülbelül egy hónapon keresztül üzengetett Twitteren, Facebookon, és Snapchaten az énekesnőnek. Végül a sztár háza előtt kapták el a rendőrök. TV + Sztárok--Hoppá! Coming outolt a Született feleségek gyereksztárja, Charlie Carverhttp://www.life.hu/sztarok/20160112-charlie-carver-a-szuletett-felesegek-sztarja-coming-outolt.htmlA Született feleségekben világhírnevet szerző sorozatsztár Instagram-oldalán vallott szexualitásáról. TV + Sztárok--Egy képen a Szex és New York két jó pasija - Nézd meg, hogy megváltoztak!http://www.life.hu/sztarok/20160112-a-szex-es-new-york-ket-szinesze-chris-noth-es-john-corbett-nagyon-megoregedtek.htmlIgencsak eljárt az idő Mr. Big és Aiden Shaw felett. Te felismered még a népszerű csajsorozat egykor jóképű sztárjait? TV + Sztárok--Baukó Éva: "Vastag Csaba mi a fenét keresett a Golden Globe-on?"http://www.life.hu/sztarok/20160111-bauko-eva-a-tv2-edes-elet-sztarja-kiakadt-mit-keresett-vastag-csaba-a-golden-globe-afterpartyjan.htmlA szőkeség megírta szókimondó véleményét, az énekes feltűnéséről a Golden Globe partiján. TV + Sztárok--Elbocsátották a TV2 programigazgatójáthttp://www.life.hu/sztarok/20160111-shadia-nugud-a-tv2-tartalomert-felelos-kreativ-igazgatoja-tavozik.htmlTávozik a TV2-től Shadia Nugud a TV2-csoport tartalom és kreatív igazgatói pozíciójából. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.