Boldog születésnapot! - Ma 70 éves a "nemzet csótánya", Nagy Feró

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
Beatrice zenekar legenda Nagy Feró énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Beatrice zenekar legendás frontembere ma ünnepli a hetvenedik születésnapját. Énekes, színész, dalszövegíró, és a magyar könnyűzenei élet egyik ikonikus alakja.  

Feró 1946. január 14-én született Letenyén. Már a hatvanas évektől zenél, és punk bandák tagjaként áll színpadra. Elvégezte a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola erősáramú üzemmérnök szakát, de az államvizsgát halogatta, nehogy bevigyék katonának, ami végül - a diploma feláldozásával - sikerült is neki.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Beatrice zenekart 1970-ben, Csuka Mónikával közösen alapították. Az évek során a banda sokat változott, majd 1978-ban rockbandává alakultak, melynek Feró lett a frontembere. A siker persze nem maradt el, és a közönség hamar a szívébe fogadta a csapatot. Az immár csak fiúkból álló együttes jellegzetes külsővel koncertezett: bőrszerkóban és babos kendővel a nyakban vagy a homlokon.

Nagy Feró és Waszlavik „Gazember, Petőfi, Velorex, Sámán Fotó: Polyak Attila - Origo

A rendszerváltás után a politikába is belekóstólt, de maradt a zenénél, és mára a kereskedelmi tévék ügyeletes rockerévé vált. A tökéletes buli szerinte nem a képzett énekhangról szól, hanem arról, hogy a közönség jól érezze magát. Az énekes több televíziós produkcióban is feltűnt már, 2010-ben péládul mentor lett az X-Faktor tehetségkutató műsorban.

Nagy Feró 2013-ban az X-Faktor színpadán Forrás: RTL Klub

Nagy Feró: Papucs vagyok!

A rocker sokat köszönhet feleségének, hiszen az ínségesebb időszakban az ő fizetéséből élt a család. Sosem szégyelte, hogy ő bizony mindent megtett szerettei kényelméért, és ha ezért papucsnak számít, akkor büszkén vállalja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.