Szülinap a köbön! Rengeteg tehetséges ember ünnepli ma a születését

Szabó István John Travolta Nemes Jeles László születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemes Jeles László, Szabó István, és John Travolta is február 18-án született, ami úgy tűnik, hogy egy igazán szerencsés nap!

Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező. A magyar filmművészet európai hatású és rangú alkotója 16 éves korában már tudta, hogy rendező szeretne lenni. A Mephisto című, 1981-ben bemutatott nagyjátékfilmjével nyerte el a legjobb idegennyelvű film kategóriában az Oscar-díjat.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Tobias Hase

Nemes Jeles László pont feleannyi idős, mint Szabó István rendező. Reméljük szerencsét hoz számára, hogy egy napon születettek és ő is elhozza a Saul fia című drámájával a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Nemes Jelest már egészen korán elkezdte foglalkoztatni a filmezés, 13 éves korában horrorfilmeket forgatott párizsi pincéjükben.

Forrás: AFP

John Travolta egy véletlennek köszönheti karrierjének beindulását. Allan Carr a Grease egyik producere sehogy sem találta meg a tökéletes férfi főszereplőt, míg egy napon szállodai szobájának a tévéjében meg nem látta az akkor még szinte ismeretlen John Travoltát egy tévésorozatban. A személyes találkozó során egyből három filmre szerződették. Így vált egyik napról a másikra az ismeretlenségből Oscar-díjra jelölt szupersztárrá.

Forrás: AFP/Getty Images/Andrew H. Walker

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.