Gyors szex, gyors lelépés! Ezért vernek át a Tinder miatt a férfiak

Forrás: Thinkstock -
szex Tinder szextárskeresés ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tinder nevű randioldalon ismerkedő férfiak úgy vélik, hogy jogukban áll bármit megtenni azzal a nővel, aki a profilképeken vonzóbbnak tűnt, mint a valóságban.

A Brit Szociológusok Szövetségének éves birminghami konferenciáján került elő a meglepő kutatási eredmény: a férfiak többsége úgy érzi, bátran kihasználhatja randipartnerét, ha az "visszaélt bizalmával", és nem teljesen úgy néz ki a fotókon, ahogyan a valóságban. Az ilyen esetben sokak szerint az alkalmi szex egyfajta kompenzációként jelenik meg.

Forrás: Thinkstock

Dr. Jenny van Hooff, a Manchester Metropolitan University munkatársa Manchesterben és Cheshire-ben élő férfiak Tinderrel kapcsolatos reakcióit vizsgálta. "Számos férfi érezte úgy, hogy csúnyán becsapták, ha szerintük a képen látható nő és a valóság köszönőviszonyban sem volt egymással. Egy 29 éves férfi például azt mondta, hogy vezették már félre olyan szögből készült képekkel, amelyek sportosabbnak, vékonyabbnak mutatták a nőt, és a férfi ebben az esetben mindent megtett, hogy lehető legtöbbet hozza ki a kalandból kárpótlásul, ha már így alakultak a dolgok" – mondja a szakember.

Dating burnout - Avagy mikor álljak le a tinderes párkereséssel?

Az online párkeresés egy érzelmi hullámvasút. Az érzéseid mindig veszélyben vannak, és könnyen elérheted azt a pontot, ahol úgy tűnhet, hogy soha nem találod meg azt a férfit, akit szeretnél. Ha már hosszú hónapok vagy évek óta a virtuális térben vadászgatsz, és rettenetesen unod a vakrandikat, sőt a legutóbbit csak azért szkippelted, hogy ne kelljen belebújnod a csini ruhádba (és hajat mosnod előtte), ideje behúznod a kéziféket!

Egy 37 éves férfi arról beszélt, hogy ő hosszútávú kapcsolatot keres, de már a találkozó első másodperceiben fel tudja mérni, erre sor kerülhet-e. Sok nő eleve feltünteti a profilján, hogy nem érdeklik az egyéjszakás kalandok, de aztán a végén mégis csak újdonsült randipartnerük ágyában kötnek ki. Egy 34 éves férfi így fogalmazott: "Magától értetődő, hogy az emberek kihasználják egymást, és természetes, hogy a Tinder sem más ebből a szempontból. Így egyszerűen csak könnyebben megy ez az egész.

Egy 36 éves férfi szerint a Tinder már csak úgy működik, hogy ha a nő hazudott a profilján, nagyobb az esélye annak, hogy szex is lesz az első randin. Egy 38 éves válaszadó arról számolt be, hogy egy bárban találkozott a Tinderen megismert nővel, és rögtön látta, hogy nagyon kövér hölgyről van szó. Elmenekült volna, ha teheti, de jobb híján inkább alkalmi szex lett a találkozóból.

Dr. van Hooff és társai arra voltak kíváncsiak, hogy a Tinder hatással van-e az intimitásra és a kapcsolatokra. Kiderült, hogy mindenki azt hiszi, hogy őszinte, miközben a lehető legjobb képet mutatja önmagáról, és ez sokakból a legrosszabb énjét hozza ki. Becsapva érzik magukat, ami sokakat mintegy feljogosít arra, hogy visszaéljenek a helyzettel, és gyors szexhez jussanak, majd egyszerűen eltűnjenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.