Czifra Noémi bíróság Nóci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogerősen 1 év 6 hónap próbaidőre ítélte a Debreceni Törvényszék Czifra Noémit. Az elsőfokú ítélethez képest enyhített a törvényszék, Nóci terhére nem bűncselekmény, csupán vétség róható fel.

Nócival szemben 2012. december 8-án ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt rendőri intézkedés történt Budapesten, az M0-s autópályán. A tévés jogosítványát bevonták, az intézkedő rendőr azonban Nóci öntudatlan állapota miatt az erről szóló bevonó szelvényt nem adta át. Később Nóci bejelentette – ugyanis úgy tudta –, hogy elvesztette a jogsiját, az okmányiroda pedig az állandó vezetői engedély megérkezéséig kiállított számára egy ideiglenes vezetői engedélyt.

Forrás: Facebook/TV2 Aktív

A bíróság nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak azt, hogy Nóci tudott arról, hogy a vezetői okmányát bevonták, miként azt sem, hogy a vádlott a médiában napvilágot látott híradásokat látta volna. Az, hogy a vádlott az okmány bevonásáról a rendőrségtől a mai napig semmiféle értesítést nem kapott, a vádlottat nem mentesíti a felelősség alól – írja a Bors. A másodfokú bíróság mindezek figyelembevételével a vádlott esetében a szándékos elkövetés helyett a közokirat-hamisítás gondatlan elkövetését állapította meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.