Schobert Norbi: „A kokszolást lehet jól csinálni”

Forrás: Marton Szilvia/Life.hu -
halál szteroid edző fitness testépítő fitnesz Schobert Norbi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az életmód-tanácsadó az elhunyt fitneszversenyző lány kapcsán posztolta ki véleményét Facebook-oldalára a kokszolásról, és elmagyarázta, úgy is lehet sikereket elérni ebben a sportágban, hogy közben szem előtt tartjuk az egészséget.

Ahogy a Life.hu is megírta, az Ausztrália legfittebb asszonyaként számontartott Andy Page-t alvás közben érte a halál. Norbit az eset kapcsán arról faggattuk, el lehet-e érni izmos, kidolgozott testet szervezetet károsító szerek, gyógyszerek, koksz nélkül?

Forrás: Marton Szilvia/Life.hu

„Véleményem szerint nem lehet elérni versenyalkatot szteroidok nélkül, mert a női szervezet egy szinten túl nem engedi el a vizet meg a zsírt.

Amikor egy nő combja, hasa, dereka területén kint vannak az erek, az biztos jele a gyógyszeres beavatkozásnak.

Ha megnézünk egy atlétikai vagy sprinter olimpiai bajnokot vagy világbajnokot, ők sem néznek ki olyan brutálisan, mint a fitneszes lányok, pedig az életük a sport” – kezdte Norbi,

„Talán fel kéne ébredni, hogy a profi fitneszversenyzés soha nem természetes. Ezek a versenyzők hónapokon át Verospiront, Oxandrolont, vízhajtókat, szteroidokat szednek. Atlétikus, szexi szintig el lehet jutni diétával és edzéssel, de színpadon, bírók előtt esélytelen nyerni vele. Hosszú távon a szív, a hormonrendszer felmondja a szolgálatot. Sajnos ebben a sportágban átfogó WADA-ellenőrzés nincs, mert nem olimpiai sportág, és az orvosi háttér nélkül,

rosszul használt szerektől mélyülnek a hangok, meddővé válnak a nők,

vagy rosszabb esetben halottá azok a lányok, akik az eredményekért még komoly pénzt sem kapnak. A versenyidőszakban látványforma, utána pedig plusz 10-12 kilót felszednek és vizesednek” – magyarázta Norbi.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

„Vannak lányok, akik egy év alatt színpadi versenyzőkké válnak. Bizton állíthatom, akár Réka múltját végigkövetve, hogy ez lehetetlen.

Ahhoz, hogy valaki tökéletesen fitten, izmosan nézzen ki, 4-5 év és napi munka szükséges.

Meg lehet figyelni a versenyző lányoknál, hogy megerősödik az állkapocscsontjuk, a járomcsontjuk, elmélyül a hangjuk, szálkássá válik az arcuk, ezeket a tüneteket az illegálisan szedett szteroidok okozzák. Mindeközben az izmok kórosan növekednek, közben a szívizom és a keringési rendszer nem fejlődik” - ecsetelte a fitneszguru.

„Úgy gondolom, a kokszolást lehetne megfelelő felügyelet mellett jól csinálni, ha a versenyzők figyelembe vennék a mennyiségi ajánlást,

és járnának endokrinológiai kontrollra, kardiológiára, hematológiára, onkológiai szűrésre. Amerikában legalizált a kokszolás a testépítő versenyeken, és a háziorvos adja be a szteroidot. A tengerentúlon sokkal jobban működik ez a sportág, és ezért is számítanak etalonnak az amerikai testépítők. A divatot, amit a tengerentúlon diktálnak, a felzárkózó országok megpróbálják követni, de sajnos illegálisan beszerzett hamis szerekkel teszik. Nincs mese, bele kell tenni négy-öt év munkát, és akkor nincs szükség arra, hogy a nők vagy férfiak tönkretegyék a testüket, én mindenkinek a tiszta utat és kemény munkát ajánlom” – mondta Norbi.

Voksán Virág beszólásán nevet az internet: íme, a vicces videó! http://www.life.hu/sztarok/20160614-voksan-virag-bar-szurkol-a-magyaroknak-tobb-csapatot-is-eltevesztett-az-interju-soran.htmlA gyönyörű lemezlovasnak elég konkrét véleménye van a futballvilág egyik legnagyobb eseményéről. Kár, hogy kissé rosszul fogalmazott. TV + Sztárok--Lilu megmutatta, milyen hajlékonyhttp://www.life.hu/sztarok/20160614-lilu-rtl-klub-musorvezetoje-megmutatta-milyen-hajlekony-es-felkapott-labakkal-pozolt.htmlA műsorvezető elég furcsa pózban utazott a kisbuszban, amely éppen Ausztriába szállította. TV + Sztárok--Új szakmában próbálja ki magát a dögös kismama, Péter Szabó Szilviahttp://www.life.hu/sztarok/20160614-peter-szabo-szilvia-grafikusnak-tanul-a-kismama-visszaul-az-iskolapadba.htmlA népszerű énekesnő egy teljesen új területen próbálja ki magát a jövőben. Bár eleinte fura volt visszaülnie az iskolapadba, mostanra imádja az új helyzetet. TV + SztárokOrigoLagzi Lajcsi a titokzatos fenyegetésről: “Ez nem egy jó sztori”http://www.life.hu/sztarok/20160614-lagzi-lajcsi-galambos-lajos-szerint-a-fenyegetes-nem-egy-jo-sztori.htmlNem először számol be arról Lajcsi, hogy zaklatják őt. Új könyve miatt megszaporodtak a fenyegetők, nemcsak őt, de könyvének szerkesztőjét is utolérték. TV + Sztárok--Meztelen masszázs és különleges kényeztetés a szerelemszigeten (18+)http://www.life.hu/sztarok/20160613-a-viasat3-adam-keresi-evat-meztelen-tarskeresoben-intim-kis-harmas-alakult-ki-a-lanyok-krisztiant.htmlLucia, Trixi és Petu mindent eldöntő feladatot kaptak, Krisztiánt kellett elcsábítaniuk, a srác igazi háremben érezhette magát. TV + Sztárok--Pornós Petu végül szexszel győzte le a másik bomba nőt (18+)http://www.life.hu/sztarok/20160613-a-viasat3-adam-keresi-evat-meztelen-tarskeresojeben-a-felnottfilmes-petu-legyozte-rivalisat.htmlAz Ádám keresi Évát felnőttfilmesét vitte magával Krisztián a romantikus randevúra a Szerelem szigetére. Ám az édenkertben jött a letaglózó vallomás. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.