Boldog 67. születésnapot Meryl Streep! Íme, 5 dolog, amit nem tudtál a színésznőről

Oscar-díj színésznő Meryl Streep szülinap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meryl Streep ma ünnepli 67. születésnapját és ezt mi sem koronázhatná meg jobban, mint hogy a legújabb filmjéről máris Oscar-esélyesként beszélnek. Meryl Streep születésnapja apropóján, összeszedtünk öt dolgot, amit valószínűleg még nem tudtál a színésznőről.

Multikulturális családból származik

Streep 2004-ben elhunyt apja német és svájci származású volt, ezen az ágon a felmenői eredetileg Streeb-nek írták a nevüket. Édesanyjának - aki 2001-ben halt meg - angol, német, ír, skót és francia felmenői is voltak, egyik anyai dédnagymamája, Mary Agnes McFadden Írországban született.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Apja egy gyógyszertár vezetője volt, anyja pedig művészből lett háziasszony, aki stúdióját továbbra is működtette a ház mögött. Szülei rajongtak a zenéért - amíg apja zongorázott, anyja énekelt -, így a kis Meryl is hamar elkezdett énekelni.

Az eredeti foglalkozása: pincérnő

A világsztárrá válás előtt sok színészhez hasonlóan Streepnek is volt civil foglalkozása, pincérnőként dolgozott a Hotel Somersetben a New Jersey állambeli Somerville-ben. A színésszé válást azonban nagyban megkönnyítette számára, hogy állítólag

fiatalabb korában fotografikus memóriája volt,

egyszeri olvasás után képes volt megjegyezni a szövegeket.

Forrás: Origo

Versenyben volt Ellen Ripley szerepéért

Majdnem megkapta a főszerepet az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál (1979) című filmben, ami végül barátjához és osztálytársához, Sigourney Weaverhez vándorolt. Streep ugyanakkor szintén hozzájárult a sorozat sikeréhez.

Forrás: FilmMagic/2013 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

A végső megoldás: Halál (1992) különleges effektjeinek egy részét a forgatás után Angliában készítették, és szükség lett volna Weaver-re, hogy

formába önthessék a fejét egy jelenethez.

A színésznő azonban időközben visszatért az Egyesült Államokba, így a filmesek kénytelenek voltak Weaver fejprotézise helyett Streep stúdióban maradt kobakját használni.

Négygyermekes édesanya


Sokan nem gondolnák, de a ma is gyönyörű Meryl Streep – akinek 67. születésnapjára egyébként három filmből álló összeállítással készül a Paramount Channel - négygyermekes anyuka.

Mamie Gummer és Meryl Streep a Ricki and the Flash című filmben Forrás: Sony

Férjével, Don Gummerrel közös fiának, Henrynek, 30 évesen adott életet, míg első lánya, Mary Willa négy év múlva született. Harmadik gyermeke, Grace Jane 1986-ban, a negyedik, Louisa Jacobson 1991-ben látott napvilágot,

Streep 41 éves korában.

A színésznő egyik korábbi születésnapjára férjétől egy kenyérpirítót, gyermekeitől egy hintaszéket kapott. S bár aznap is késő estig dolgozott, a családja nem feledkezett meg a nagy napról, és ünnepi vacsorával lepték meg őt. Vajon idén mivel készülnek számára szerettei?

Meryl Streep a Florence: A tökéletlen hang című filmben Forrás: Freeman Film

20. alkalommal jelölhetik Oscarra

Meryl Streepet pályafutása alatt eddig tizenkilencszer jelölték Oscar-díjra, ebből hármat meg is nyert. Egyik arany szobrocskáját A Vaslady-ben nyújtott alakításáért kapta. Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a filmért kapott fizetését teljes egészében a Nők Történeti Múzeumának (Women's History Museum) adományozta. Idén pedig máris attól hangos a sajtó, hogy

megkaphatja a huszadik jelölését,

miután a rossz hangú, ám annál lelkesebb Florence Foster Jenkins megformálásakor nem csak vígjátékot csinált az Amerikában augusztus 12-től látható, Azonos című filmből, de valódi mélységet és drámát is vitt bele.

Eva Longoria már a nászúton is kiakasztotta a férjéthttp://www.life.hu/sztarok/20160621-eva-longoria-teljesen-kiakasztotta-a-ferjet.htmlAlig egy hónapja, hogy Eva Longora kimondta boldogító igent, de a hírek szerint máris az őrületbe kergeti a férjét. TV + Sztárok--Elképesztő, hogy mit tett a rák el­leni harc Shannen Dohertyvelhttp://www.life.hu/sztarok/20160621-shannen-dohertyt-megviselte-a-rak-el-leni-harc.htmlEgy év leforgása alatt, több évet is öregedett az egykor szuperdögös sorozatsztár. Ám mindez érthető is, hiszen élete legnagyobb csatáját kellett megvívnia, mégpedig a rákkal. TV + Sztárok--Nicky Hilton felkerült a szuperszexi kismama-térképrehttp://www.life.hu/sztarok/20160615-a-varandos-nicky-hilton-remekul-nez-ki.htmlAhogy arról korábban beszámoltunk, Nicky Hilton még júliusban ment hozzá szerelméhez, a bankár James Rothschildhoz. Most pedig, fél évvel az esküvő után a 32 éves örökösnő máris első babájával várandós. TV + Sztárok--Már most áll a bál? ByeAlexnek az X-Faktor zsűrijével és a stábbal is akadnak nézeteltéréseihttp://www.life.hu/sztarok/20160614-byealex-maris-nezetelteresekbe-keveredett-az-x-faktorban.htmlAlex nem titkolja, hogy pár dologban ellentétes véleményen van az X-Faktor zsűritagjaival és a stábbal. De azt is elárulta, hogy bár évekkel ezelőtt még élesen bírálta a tehetségkutatókat, most az X-Faktor mentori székéből kicsit másképp látja a dolgokat. TV + Sztárok--Óriási baki! Így lett a menő csajbanda a Photoshop áldozatahttp://www.life.hu/sztarok/20160609-igy-lett-a-meno-csajbanda-a-fifth-harhomy-a-phosotshop-aldozata.htmlA Photoshop néha többet árt, mint használ és ezzel bizonyára sok sztár egyetért, köztük például Beyoncé, Serena Williams, vagy épp Bruce Willis lánya, Rumer. A sort most a népszerű banda, a Fifth Harmony is folytathatja, a lányok ugyanis totál kiakadtak, és jogosan. TV + SztárokOrigoChris Evans az utca közepén fojtotta alkoholba a bánatáthttp://www.life.hu/sztarok/20160609-chris-evan-utcara-kerult-raadasul-alkohol-tarsasagaban.htmlÚgy tűnik, hogy egy kissé összecsaptak a hullámok Chris Evans feje fölött. Legalábbis mi el sem tudunk képzelni más magyarázatot arra, hogy a sztár miért üldögél Londonban a járdán alkoholt iszogatva. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.