"Azt hittem, meg fogok halni" - 2 éves pokoljárásáról vallott Cliff Richard

Forrás: AFP/Carl De Souza -
gyermekmolesztálás Cliff Richard botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány napja kiderült, hogy elegendő bizonyíték híján megszüntették a nyomozást Cliff Richard gyermekmolesztálási ügyében.

Igazi pokoljárás volt Cliff Richard számára az elmúlt 2 év. Ugyan megúszta a gyermekmolesztálási ügyet, de élete két legkeményebb évét sosem felejti el. A zenész most adta az első interjút azóta, amióta vége lett az ügynek.

Cliff Richard egy 2007-es felvételen Forrás: AFP/Carl De Souza

Sir Cliff Richard épp portugáliai szőlőbirtokán nyaralt testvéréékkel és barátaikkal, amikor angliai otthonából hívták, hogy a rendőrség át akarja kutatni a házat. "Mondtam a személyzetnek, engedjék be őket. Tudtam, hogy joguk van bemenni, azt pedig nem akartam, hogy betörtjék az ajtót" - emlékszik vissza a történtekre a zenész.

Nem sokkal később azonban már ismerősei is hívták, hogy a tévé tele van az esettel. ,,Megérkeztek a barátaink, ebédhez készülődtünk, de senki sem bírt enni egy falatot sem. Majdem rosszul lettem" - mondta a zenész, aki a BBC-n nézte végig, ahogy a rendőrség átkutatja lakását. A csatorna ezt ugyanis közvetítette.

Az ügy tönkretette a zenész életét, gyakorlatilag semmit sem aludt az elmúlt 2 évben. Elmondta, hogy eleinte altatókal vészelte át az éjszakát, aztán arra gondolt, hogy eszébe sincs függővé válni, így abbahagyta. Elmondása szerint hiába lett végül kedvezően vége az ügynek, sosem fogja elfeledni élete legrémesebb 22 hónapját, és csakis annak örül, hogy édesanyának nem kellett mindezt megérnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.