“A gólos köcsög a ketchupos üvegből” - Íme, Szalai reakciója a zavarba ejtő kérdésre

Fotó: Polyák Attila - Origo -
sajtótájékoztató köcsög ketchup Szalai Ádám gól Eb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a magyar–portugál Eb-meccs előtt tették fel Szalai Ádámnak a lehető legzavarosabb kérdést egy sajtótájékoztatón. A szinkrontolmács nem tudott kikecmeregni a ketchupos hasonlatból, de Szalai kivágta magát.

"Ezt a kérdést meghallgattam volna eredeti nyelven inkább" - reagált először Szalai Ádám válogatott focista a portugál újságíró kérdésére, amit a szinkrontolmács nem igazán tudott lefordítani. A "vajon mire gondolhatott a költő" tipikus esetével állt szemben a futballista, amiből remekül kivágta magát.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ember legyen a talpán, akinek sikerül megfejteni a hasonlatot, és a kérdést. A szinkrontolmácsnak nem sikerült követnie a portugál újságíró mondatait. "A portugál sajtó részéről jön a kérdés. A 2014-es világkupán Ronaldo az első meccsek során azt mondta, hogy számára a gól olyan, mint a ketchup. Kinyitja a ketchupos köcsögöt, és abból kijön a gól. Tehát, 2014-ben volt ez. De önök az első meccsen sikerrel tudtak egy gólt rúgni.

Úgy gondolják tényleg, hogy Ronaldónak ugyanúgy kell továbbra is nyilatkoznia, mint a gólos köcsög a ketchupos üvegből?"

- hangzott a kérdés, ami után többen is felröhögtek. Szalai Ádámnak azonban hasonlóan viccesen, de sikerült válaszolnia. "Remélem, igaza lesz, és ketchupos lesz a végén mindenki, akkor leszünk a legboldogabbak" - mondta a focista, aki Kis Grófo slágerére pörög fel a meccsek előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.