Magyar Televízió Delta Kudlik Júlia születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Körülbelül 18 műsornak volt a házigazdája a televíziós újságíró, akire mégis legtöbben a Delta című tudományos híradóból emlékeznek. 40 év munka után távozott a Magyar Televíziótól.

Kudlik Júlia 1965-ben került képernyőre, akkor kezdte el a Delta című tudományos hírműsor vezetését, és egészen 1996-ig ő végezte ezt a feladatot. A Táncdalfesztiválnak is műsorvezetője volt, később a Kodály-énekversenynek, valamint számos népdal- és népzenei vetélkedőnek: Nyílik a rózsa, Fölszállott a páva, Repülj, páva.

Forrás: MTI/Komka Péter

Szinte megszámlálhatatlan, hány műsor elkészítésében volt szerepe Kudlik Júliának, nemcsak mint műsorvezető, de mint szerkesztő is, 40 évig volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Hiába forrt össze az arca azonban a csatornával, a karrierje méltatlanul ért véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.