Ne! Három sorozat tűnik el az RTL képernyőiről: Köztük a Grace klinika!

Vámpírnaplók Pletykafészek Grace klinika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az RTL Magyarország három ismert sorozatból nem veszi meg a következő évadot, nem folytatódik itthon A Grace klinika, A pletykafészek és a Vámpírnaplók sem.

Három sorozat nem folytatódik az RTL Magyarország csatornáin, A Grace klinika, A pletykafészek és a Vámpírnaplók rajongói szomorkodhatnak a SorozatWiki szerint.

A Grace klinika 2006-ban indult az RTL Klubon, sokáig nagy sikerrel ment, kisebb pihenőkkel. Idén januárban indult el a kilencedik évadja, ami a múlt héten ért véget. Az RTL úgy döntött, nem veszi meg a tizedik szezont, így sem az RTL Klubon, sem a kábelcsatornáin nem folytatódik a sorozat - írták.

Nem folytatódik A Grace klinika Forrás: ABC

A magyar nézők így lemaradnak A Grace klinika talán legmegrázóbb pillanatáról, a dr. Derek Shepherdet játszó Patrick Dempseynek ugyanis a tizenegyedik évad idején lett elege a szerepből, ezért a karakterét megölték egy autóbalesetben. Ez után derült csak ki ráadásul, hogy Meredith terhes a harmadik gyerekükkel, a férfi ezt már soha nem tudta meg.

Az Egyesült Államokban szeptemberben már a tizenharmadik szezon indul,

abban már a dr. Callie Torrest játszó Sara Ramirez sem lesz benne. A tengerentúlon egyébként még mindig vállalható nézettséget szállít a sorozat, bár tény, hogy meg sem közelíti a harmadik évad rekordját, amikor a 25 epizódból csak kettő zárt húszmilliós nézettség alatt.

A legutóbbi, tizenkettedik évad fináléja ehhez képest csak 8,2 millió nézőt vonzott, ez is azonban még olyan szám, ami miatt érdemes fenntartani egy szériát.

A Vámpírnaplók sem húzza tovább

A Vámpírnaplók magyarországi premierje 2010-ben volt az RTL Klubon, két év után szünetre ment, majd 2014-ben folytatódott a kábelcsatornákon. Az ötödik szezon 2016 januárjában indult a Coolon, és pár hete fejeződött be. Az RTL Magyarország azonban ennél a sorozatnál is úgy döntött, hogy nem vásárolja meg a hatodik évadot.

A Vámparnaplóknak egy ideig nem lesz itthon folytatása Forrás: RTL Klub

Az RTL talán úgy okoskodott, hogy Nina Dobrev nélkül már nem érdemes adni a sorozatot, hiszen ő a hatodik évadot befejezve kiszállt – a fináléban Elenát el is helyezték a Salvatore család kriptájában, addig halott marad a történet szerint, amíg Bonnie él.

Az Egyesült Államokban a hetedik évadra esett is a nézettség, de ez olyan szempontból nem volt meglepő, hogy gyakorlatilag az első szezontól kezdve lassan, de biztosan csökkent – a csökkenés pedig most sem volt olyan mértékű, hogy Dobrev távozására lehetett volna fogni: a hatodik évad záró részének 1,44 millió nézőjéhez képest a hetedik fináléjára 1,04 millió amerikai volt kíváncsi.

Ehhez képest

már a nyolcadik szezont is megrendelte a CW,

hiszen a tinik rajongótábora ma is elég erős, a Vámpírnaplók 2010 óta minden évben több kategóriában megnyerte a Teen Choice Awardst.

Nem pletykálnak többet a New York-i gimisek

A Gossip Girl - A pletykafészek 2008-ban indult a Coolon, az első három évadot elsőként itt is mutatták be, majd később az RTL Klubra és az RTLII-re is megérkezett a széria. Az RTL ezt a sorozatot sem folytatja, pedig már csak az utolsó évad lenne hátra, ami összesen tíz részből áll.

A Gossip Girl - A pletykafészek sem megy tovább CW

A Gossip Girl-ből ugyanis összesen hat évad készült 2007 és 2012 között, az utolsó azonban már rövidített volt, az előző, 18–25 részes szezonokhoz képest csak 10 epizódból állt – erre az etapra már csak úgy 900 ezer amerikai volt kíváncsi, miközben az első évad még 2,6 milliós nézettséget hozott a CW-nek.

Máshol még jöhet

A sorozatok eltüntetéséből valószínűleg nem lesz akkora dráma, mint amikor a Szulejmán-t vette le egy időre a képernyőről az RTL Klub – a Vámpírnaplók-at és A pletykafészek-et ugyanis jórészt fiatalok nézik, akik valószínűleg úgyis az interneten követték a történetet, nem vártak éveket arra, hogy a csatorna elhozza az újabb részeket.

Emellett az is elképzelhető, hogy más tévécsatorna lecsap az új évadokra, és akár egyben leadja azokat, így a sorozatokat a tévében követők is felzárkózhatnak az amerikai tempóhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.