Így nézett ki Hosszú Katinka 15 évesen, amikor az első felnőttérmét nyerte

bronzérem Bécs Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka brillírozik az olimpián, már három aranyérmet szerzett. A 27 éves klasszis falát már borzasztóan sok érem díszíti, az első felnőttversenyes érmét 2004-ben szerezte!

Óriási büszkeség Hosszú Katinka, hiszen már 3 aranyérmet szerzett a riói olimpián, és még nincs vége az ötkarikás játékoknak. Az úszónő eddigi pályafutása során is rengeteg érmet szerzett már, amik közül bizonyára nagyon emlékezetes számára az első, amit felnőttversenyen kapott.

Hosszú Katinka 2004-ben mutatkozott be a felnőtt nemzetközi mezőnyben az olimpiai játékokon, akkor nem sikerült érmet szereznie, de nem kellett sokáig várnia az első sikerre. Ugyanabban az évben a bécsi rövidpályás Európa-bajnokságon megszerezte élete első felnőttversenyes érmét, 4:35,41-es idejével bronzérmes lett 400 méter vegyesen. Így nézett ki Katinka 15 évesen a bronzéremmel.

Az aranyérmes Teresa Rohmann (középen), az ezüstérmes Risztov Éva (balra) és a 15 éves bronzérmes Hosszú Katinka (jobbra) Forrás: AFP/Jakub Sukup

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.