Ma lenne 85 éves a Dallas sztárja, Larry Hagman

Forrás: AFP/Gabriel Bouys -
Larry Hagman Dallas sorozat színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész 2012-ben, 81 éves korában hunyt el hosszú betegség után. Arcát sokan a Dallas című sorozatból ismerhetik, ahol évekig Jockeyt alakította. 

Pályafutását színházi alakításokkal kezdte, később számos filmszerepet is kapott, sztárstátusát viszont kétségtelenül egy televíziós sorozatnak köszönheti. Hagman a Dallas után egy ideig leginkább csak súlyos alkoholproblémájával került az újságok címlapjára - a sorozat forgatása idején állítólag négy üveg pezsgő volt a napi adagja - , majd ebből fakadó májátültetéséről is sokat cikkeztek.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

2002-ben egy magánprogram keretében Budapesten is járt. Akkor a Magyar Hírlapnak nyilatkozott új életéről: "Sikerült felkutatnom az elhunyt férfi édesanyját, és beszéltem is vele. Nem múlik el úgy egy nap, hogy reggel, borotválkozás közben a tükörbe nézve ne adnék hálát neki. Úgy gondolom, a szervadományozás a halhatatlanság egyik módja." 2011 végén derült ki, hogy Larry Hagman rákkal küzd, ugyanakkor elvállalta az új Dallas-sorozat főszerepét is. Családja szerint azért is tért vissza a legendás szerepbe, mert imádta Jockey karakterét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.