Műtött szívvel áll a futóverseny rajtjához Majka

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
futóverseny műtét szívritmus zavar Majka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár kétszer is műtötték a szívét ritmuszavar miatt, Majka elindul élete első futóversenyén. A műsorvezető fittnek érzi magát a komoly erőpróbához.

"Ez csak első hallásra tűnhet furcsának. Váltóban futunk négyen, azaz legfeljebb 12 kilométert fogok teljesíteni, és nem versenynek fogom fel, hanem jótékonykodásnak. Nem az a célom, hogy dobogóra álljak, hanem hogy a Magyar Hospice Alapítványt képviseljem. Ők nagyon fontos munkát végeznek, és minden támogatást megérdemelnek" – nyilatkozta Majka.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

"Nem érzem rizikósnak. Vannak még ritmuszavaraim, de nem vagyok szívbeteg, arról nem is beszélve, hogy jó ideje komolyan veszem a sportolást, ami inkább erősíti a szívet, mintsem gyengítené. Előfordul, hogy hetente négyszer is lefutom a tíz kilométeres távot, és közben még egyszer sem kapkodtam levegő után. Olyanra sem emlékszem, hogy szúrt volna a szívem" - tette hozzá a Blikknek a műsorvezető, aki nem tagadja, az első műtéte előtt nagyon félt, de mára ezt legyőzte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.