Rihanna pert nyert! Több millió dollár maradt a sztár zsebében

Forrás: AFP/Patrick Kovarik -
Rihanna bíróság per énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elutasította a francia bíróság James Clar amerikai dizájner beadványát, amelyben plágiummal vádolta Rihannát.

Clar azért perelte be az énekesnőt, mert szerinte Rihanna a Rockstar 101 című dala klipjéban lemásolta az egyik installációját. A bíróság Rihanna százezer eurós (harmincmillió forintos) kártérítési követelését is visszautasította.

Forrás: AFP/Patrick Kovarik

James Clar You&Me című, 2006-ban Memphisben bemutatott installációjában a You (te) szót formázó neoncsöveket erősített a plafonhoz, amelyről további neoncsövek lógtak, és a Me (én) szót adták ki.

Rihanna 2010-es videójának elején pedig egy olyan installáció látható, ahol a rock és a star szavakat formázzák a hasonló módon elrendezett neoncsövek.

Ötmillió eurót (1,5 milliárd forintot) követeltek Rihannától, a párizsi bíróság azonban csütörtökön elutasította a beadványt, mert szerintük a különbözőségek túlsúlyban vannak az installációk hasonlóságaival szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.