Hosszú Katinka: “Nincs recept a sikerhez, dolgozni kell érte”

siker edző titok Hosszú Katinka férj Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Forbes szerint Hosszú Katinka Magyarország legértékesebb sportolója, és az eredményeit látva, nem is lehet ebben kételkedni. Saját bevallása szerint ráadásul nincs is semmi titok a sikerei mögött, "csupán" a kemény munka. A 27 éves klasszis azt is elárulta, hova lehet még fokozni az eredményeit, valamint beszélt arról, hogyan egyeztetik össze Shane-nel a férj és az edző szerepét.

Hosszú Katinka mögött rengeteg verseny van akkor is, ha csak az elmúlt néhány hónapot nézzük. Ráadásul hihetetlenül sok érmet sikerült begyűjtenie, csak a Világkupán 13-at, beállítva egy egyéni csúcsot, ám szerinte van még ezt hová fokozni.

Forrás: Facebook

"Arra jutottam, hogy 50 gyorson még nem nyertem érmet, csak negyedik lettem. Bosszantó (nevet). Most már lassan az egész programot úszom, és csak a mellúszószámokban nem indultam el" - mondta Katinka az Origónak, és azt is elárulta, hogy nem az érmek számáért úszik. A budapesti vb-n leginkább azon lesz, hogy a legjobb formáját hozza.

"Úgy érzem, Rióban 200 vegyesen nem a legjobb versenyt úsztam le,

2:06.58-cal nyertem ugyan, de úgy éreztem, jobb formában vagyok, mint ez az idő. Ezek után 200 hátra (ezen a távon szerzett ezüstérmet Rióban – a szerk.) kifáradtam, mert hosszú hét volt a riói mentálisan, fizikálisan és érzelmileg is. De szerintem még a 200 hátban is bőven

van bennem tartalék, inkább ezeken gondolkodunk, nem az aranyak számán"

- mondta a sportolónő, aki immár a saját úszóklubjában is dolgozik. Közel 70 gyerek van a csapatban, és köztük Katinka szerint rengeteg a tehetség.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

A sportolónő azt is elárulta, rengetegen próbálják tőle kipuhatolni, hogy mi a sikerének titka, de nincs. "Nagyon sokan kérdeznek erről, csakhogy nincs titok. Én tényleg abban hiszek, hogy a munkát el kell végezni. Én 27 évesen már azt érzem, tudom, hogy mit csinálok, és lehet, hogy jövőre rádöbbenek, hogy mi az, amin még lehet javítani.

De hogy mi vezet a sikerhez, ahhoz nincsen recept. Dolgozni kell érte"

- véli Katinka, aki azt is elmondta, hogyan tudják összeegyeztetni Shane-nel az edző és a férj szerepét. "Shane-nel a négy év alatt, amióta együtt dolgozunk, sokat tanultunk egymástól.

Muszáj mindig brutálisan őszintének lenni egymáshoz, még akkor is, ha néha nehéz is

egy ilyen edző-férj kapcsolatban. Nincs idő veszekedni, durcázni, mert az a felkészülésből veszi el az időt, tovább kell lépni" - fogalmazott Katinka, aki már azt is elárulta, hogy ő összesen három gyermeket szeretne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.