Havas Henrik többmilliós adósságot halmozott fel

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
közös költség ingatlan Havas Henrik tartozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barátok közt legendás házában akart iskolát nyitni Havas Henrik, a közös költséget viszont éveken keresztül nem fizette. A ház valódi lakói kerültek a legkellemetlenebb helyzetbe.

Havas Henrik 2001 környékén vásárolta meg azt az ingatlant, amely a Barátok köztben a Mátyás téri házként látható. A tévés iskolát akart ott nyitni, egy csomó kötelezettséget is vállalt emiatt. Az épületet kétszintessé alakították, a felújítások nagyon elhúzódtak. A suli azonban sosem nyitott meg, mert nem kapott engedélyt. Havas már 2003-ban el akarta adni az ingatlant, 310 millióért hirdette meg, de nem jelentkezett érte senki. A havi 150 ezer forintos közös költséget azóta rendszertelenül fizette, de 2014 óta egyáltalán nem nyitotta ki pénztárcáját, így a házban lakók végrehajtás indítottak ellene. Mostanra a tartozása állítólag 5 millióra rúg.

Havas Henrik Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Havas annyit mondott a Bors munkatársának, hogy 260 millió forintot költött az épületre, az iskolát pedig a bolognai oktatási rendszer bevezetése miatt nem sikerült megnyitni. A tévés felajánlotta a Wekerle-telepi Társaskörnek is, hogy ingyen használhatják az ingatlant, sokan szerették volna közösségi célokra használni, egészségügyi intézményt hoztak volna oda, de a város vezetése nem volt hajlandó áldozni erre. Havas ekkor döntötte el, hogy nem fizet senkinek többet semmit.

Havas Henrik azt mondta, hogy az ingatlan 255 millió forintot ér, és ő csak 1,8 milliós tartozásról tud. Azt nyilatkozta, hogy a választásokig még vár, és ha senkinek nem kell, diákszállót nyit.

Nem teljes Liptai Caludia és Pataki Ádám boldogságahttp://www.life.hu/sztarok/20161112-liptai-claudia-kedvese-pataki-adam-meg-mindig-nem-tudott-elvalni-felesegetol.htmlNagy öröm a kis Marcell születése a Pataki családban, de van egy dolog, ami beárnyékolja az újdonsült család boldogságát.TV + Sztárok--Sylvester Stallone három lánya lesz Miss Golden Globehttp://www.life.hu/sztarok/20161112-sylvester-stallone-harom-lanya-lesz-miss-golden-globe-a-januari-dijatadon.htmlSylvester Stallone mindhárom lánya, Sophia, Sistine és Scarlet is Miss Golden Globe lesz januárban a 74. Golden Globe díjkiosztó gálán.TV + Sztárok--Stohl Luca: "Nem gondoltam, hogy sikerrel járhatok"http://www.life.hu/sztarok/20161110-stohl-andras-lanya-stohl-luca-musorvezetokent-probalja-ki-magat.htmlA TV2 csoport meghívására Stohl Buci lánya, az amúgy táncművész és az 50 tehetséges magyar közé is beválasztott Luca idén ősztől műsorvezetőként debütál. A 24 éves lány meghívásos casting után kapta meg ezt a lehetőséget. A Life.hu-nak elárulta, milyen volt felnőni egy országosan ismert színész lányaként, de azt is megtudhattuk tőle, mi a véleménye a bulvársajtóról. TV + Sztárok--Erre költi nyereményét Németh Ádám, A Konyhafőnök legjobbja http://www.life.hu/sztarok/20161111-a-konyhafonok-nemeth-adam-nyert-az-almait-szeretne-megvalositani-a-fiatal-szakacs.htmlAz RTL Klub A Konyhafőnök negyedik évadának győztese Németh Ádám lett, aki elmesélte, hogy a verseny legelejétől bízott a győzelemben. TV + Sztárok--Újabb babát jósoltak Czippán Anettnekhttp://www.life.hu/sztarok/20161111-kisbabat-josoltak-czippan-anett-musorvezetonek.htmlÚjra anya lesz a népszerű műsrovezető? TV + Sztárok--Így nézett ki Melania Trump, mielőtt szétműttette az arcáthttp://www.life.hu/sztarok/20161111-melania-trump-rengeteg-plasztikai-muteten-esett-at.htmlAz újdonsült first lady nem veti meg a különféle szépészeti beavatkozásokat. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.