Szacsvay László humorral kezeli felesége balesetét

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
feleség baleset Szacsvay László humor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem gyakran nyilatkozik felesége súlyos balesetéről Szacsvay László, amikor mégis kivételt tesz minden alkalommal érződik, mennyire megviselték őt a történtek. Humorral próbál átvészelni minden nehéz időszakot, így kezeli felesége tragédiáját is.

Szacsvay László felsége tavaly augusztusban szenvedett súlyos balesetet. Claudia kiesett 4. emeleti lakásuk ablakából. A 15 méteres zuhanást sikerült túlélnie, de rendkívül súlyos sérüléseket szerzett. Szacsvay László akkor is kivételes lelki erővel viselte a megpróbáltatásokat, és mosolyogva állt a közönség elé. A balesetről sokat azóta sem nyilatkozik, ha mégis kivételt tesz, megpróbálja a humor oldaláról megközelíteni, de szavaiból akkor is kiérződik a szomorúság.

Humorral vészeli át felesége tragédiáját Szacsvay László Fotó: Szabó Gábor - Origo

A színművész Veiszer Alinda műsorában beszélt legutóbb felesége állapotáról, és arról, hogy a humor milyen fontos számára. "Van tragikomédia is. Mindig azt szoktam mondani, nekem ez jelmondatom Az ember tragédiájából:

Tragédiának nézed? Nézd legott komédiának, s mulattatni fog!

Ha kifordítja az ember, akkor hihetetlenül jókat lehet röhögni" - mondta a színművész, akit a műsorvezető ezután konkrétumokról kérdezett, méghozzá arról, hogyan fordítja ki azt a drámát, ami a feleségével történt. "Hát például úgy, hogy

hiányzott a fizikaórán, mikor a gravitációt tanulták"

- mondta Szacsvay László, aki ezután felesége jelenlegi állapotáról is beszélt.

"Az, hogy él, az a Guinness-rekordba való.

Az, hogy hova tudtunk eljutni most már másfél év után, az szintén Guinness-rekordba való" - árulta el a művész, aki a baleset körülményeit is megosztotta. Kiderült, hogy ő a konyhában mosogatott, mikor a felesége a másik szobában kiesett az ablakból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.