Törőcsik Mari siratja egykori kollégáját, Berek Katit

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Törőcsik Mari Berek Katalin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap hunyt el Berek Katalin, a nemzet színésze, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész. Rengeteg kollégája gyászolja a színésznőt, köztük Törőcsik Mari is, aki még ma is emlékszik az első találkozásukra, és majd' megszakad a szíve a színésznőért.

Berek Kati hosszan tartó betegség után hunyt el a 87. életévében. Színésztársai, egykori kollégái gyászolják őt, valamint mindenki, aki volt olyan szerencsés, hogy látta még a színésznőt színpadon. Törőcsik Mari is gyászol, hiszen ő nemcsak kollégáját, hanem egy régi barátját is elveszítette.

Összetört a színésznő halálhírét hallva, egyből felidézte az első találkozásukat.

Törőcsik Marinak megszakad a szíve Berek Katalinért Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Én már akkor kétszer visszajöttem Cannes-ból, amikor a Nemzetibe mentem statisztálni Az ember tragédiájába. Mindenkinek szépen köszöntem, „csókolom!", alig mertem ránézni valakire. Aztán jött szembe a Kati, és hangosan mondta: „Szia, Mari!". Nagyon jólesett a közvetlensége, hálás voltam, és vagyok neki a mai napig. Nem tudom, mit mondjak.

Röstellem, ha sírok, de nem tudom most visszatartani a könnyeimet.

Elmegy a múltam, már majdnem mindenki itthagyott, aki a barátom volt. Meghasad a szívem Katiért, nagyon fáj"mondta Törőcsik Mari a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.