aranyköpések Csernus Imre pszichiáter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csernus Imre ma töltötte be az 51. életévét, így ennek okán összegyűjtöttünk néhányat a pszichiáter legjobb mondatai közül, amelyeket talán nekünk is érdemes lenne megfogadnunk. 

Csernus Imrétől már megszokhattuk, ami a szívén, az a száján. Érdemes megkérdezni a véleményét, de csak azoknak, akik bírják a kritikát. Töménytelen mennyiségű tudással, durva hasonlatokkal és némi vulgaritással igyekszik jó útra téríteni azokat, akik valóban váloztatni szeretnének az életükön.

A doki ma ünnepli az 51. születésnapját, így mi összegyűjtöttünk néhány mondást a tollából, amelyeket jó szívvel ajánlhatnánk minden embertársunknak.

Csernus Imre 51 éves lett Forrás:

"Az élet mindig benyújtja a számlát. Mindenki azt kapja vissza az élettől, amilyen előjelű energiát belefektetett. Ha döntően negatívat, kevélységet, fösvénységet, bujaságot, irigységet, torkosságot, haragot, jóra való restséget - akkor ennek megfelelő lesz a vég is. Ezek nem pici, bagatellizálható sztorik, hanem nagyon súlyos gyilkolások."

"Kimondani azt, amit érzek, nem bonyolult. Akkor tudatosul egy csomó minden az emberben. Az is, hogy mit tettem meg, mit hagytam figyelmen kívül. Mert azért, hogy én benne vagyok egy adott helyzetben, azért egy ember okolható, és az pedig én vagyok, önmagam."

"A világ nem csúnya, hanem gyönyörű, valójában te teszed a saját életedet pokollá!"

"Önbizalom nélkül nincs siker, csak félelem és görcsök. Mindenki annyi tiszteletet és megbecsülést kap a másiktól, amennyire önmagát tiszteli."

"Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent."

"A Facebook semmi más, mint a rengeteg érzelmi feszültséggel élő, önmagát becsapó ember kompenzációs eszköze."

"Ha minden fájdalmasat és rosszat elkerülünk, akkor honnan fogjuk tudni, mitől jó a jó? Ha nincs viszonyítási alapunk? Legyenek a rosszak akár különböző traumák, akár fájdalmak, halálesetek utáni érzések: ezek valójában szükségesek."

Csernus Imre: "A Valentin-nap az egymásba kapaszkodók ünnepe"

Én azt látom, hogy az emberek úgy vélekednek, hogy minden megvehető, megszerezhető és eldobható. Megdolgoznak a pénzért, de akarnak-e tenni egy kapcsolatért? Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.