Csak egy kis pánik Billy Crystal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi komikus énjét a kamerák előtt és mögött is kiélte, a nézők színészként ismerték meg, a szakma viszont kiváló íróként is számon tartja. Billy Crystal számos sorozatban és filmben szerepelt, de legtöbben a Csak egy kis pánik című filmből ismerik.

Billy Crystal nem mindig színésznek készült, inkább a fizikai erejét próbálta kamatoztatni. Baseball ösztöndíjjal kezdett el egyetemre járni, de nem sokáig tartott a sportolói pályafutása. Végül képzőművészeti diplomát szerzett, ezután szinte egyből elkezdett szerepelni egy televíziós sorozatban, a Soapban, ami az Egyesült Államokban híressé tette.

Boldog születésnapot, Billy Crystal! Forrás: AFP/Frederick M. Brown

Később még nagyobb ismertséget szerzett a Saturday Night Live című tévéshow-ban, amelyben több karaktert is megformált hatalmas sikerrel. Itthon a legtöbben mégis főként a Csak egy kis pánik című filmből ismerik, valamint a Harry és Sallyből, de a szakma íróként, producerként és rendezőként is elismeri a ma 69 éves Billy Cyrstalt. A színész rengeteg díjat zsebelt be pályafutása során, ötször nyerte Emmyt, hatszor az American Comedy-díjat, és hétszer pedig a Cable Ace-t. A színész többször volt házigazdája az Oscar-gálának, és a Golden Globe-nak is, amit pedig kevesen tudnak róla, hogy elkötelezett emberjogi aktivista.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.