Eurovíziós Dalfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszalépett az idei Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételtől Ororszország. Ukrajna nemrég adta tudomásukra, hogy a kerekesszékes énekesnő, Julia Szamojlova nem léphet be Ukrajnába, mert 2015-ben fellépett az oroszok által elfoglalt Krímben.

Nem fogja közvetíteni az orosz állami Pervij Kanal az idei Eurovíziós Dalfesztivált, miután az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének nem sikerült megállapodnia Ukrajnával a kijelölt orosz fellépő szerepeltetése ügyében.

Julija Szamojlova kerekesszékes orosz énekesnőt azért nem engedik fellépni Kijevben, mert egy krími vendégszereplése alkalmával megszegte azt az ukrán törvényt, amely csak ukrán területen és csak ukrán jóváhagyás birtokában engedélyezi a beutazást az elcsatolt Krím félszigetre. Az előadót három évre kitiltották Ukrajnából. A Pervij Kanal korábban elutasította az EBU-nak azt a kompromisszumos javaslatát, hogy Szamojlova élő műholdas összeköttetés révén, Moszkvából vegyen részt Eurovíziós Dalfesztiválon. A csatorna közölte, hogy Oroszországot az énekesnő fogja képviselni a jövő évi versenyen.

Forrás: Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.